Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

TD Bank Halka Açık Blockchainlerde Ödemeleri İzleyecek

Kuzey Amerika’nın finansal devi TD Bank, Blockchain’i halka açık defterdeki varlıkları dijital ortamdan izlemek için kullanacak.

Blockchain’de Bankacılık

29 Mart’ta halka açılan patent başvurusuna göre, Kuzey Amerikalı banka devi The Toronto -Dominion Bank, satış noktasındaki bilgisayarları halka açık dağıtılmış defteri kullanarak işlemleri izlemede iş görebilir.

Özellikle TD Bank’ın patent uygulamasında “dijital varlıkları takip sistemi aparatı depolama aygıtı ve de buna ilişkin bir işlemci içeriyor” diye belirtiliyordu. Uygulamanın ön sözüne göre:

“Depolama aygıtı işlemci tarafından yürütüldüğü zaman, işlemcinin, bir birinci müşteriyle bağlantılı bir birinci dijital konteynırdan bir ikinci müşteriyle ilişkili bir ikinci dijital konteynırdan bir birinci aktarımı içeren talebi temsil edecek sinyali alacak şekilde yapılandırmasını sağlayan işlemcinin kontrol edilmesi için yazılım talimatlarını depolar. İlk aktarımın değeri ilk müşteriyle bağlantılı bir veya daha fazla hesaptaki toplam değerlerle karşılaştırılır. İlk taslak ilk hesaptan ikinci müşteriyle bağlantılı bir hesaba dönüştürülür. İlk taslak ilk aktarıma eşdeğer bir ikinci birim değerinde ihtiva eder.”

Yani anlayacağımız üzere, teknoloji bilgisayarların, aktarılan varlıklar, itibari birimdeki değerleri ve de işlemin kendisi hakkında bilgi depolayan veri blokları yaratmasını sağlayacak.

Blockchain’in Popüleritesi Kanıtlandı

Her zaman olduğu gibi, patent uygulaması ilk olarak 2016’nın Eylül ayında dosyalanmıştı. TD Bank her halükarda planına sadık kalacak gibi gözüküyor. Yine de, Kuzey Amerikalı banka devinden gelen bu rapor Bitcoin’in altında yatan bu teknolojiye finans kuruluşları ve büyük şirketler tarafından artan ilgiye dikkatleri çekiyor.

TD Bank’ın patent uygulaması blockchain teknolojisini övüyor:

“Blockchain temelli defterlerin bir avantajı da blockchain mimarisinin halktan herkese defterin içeriğini ve onaylanmış sahipliğini görme hakkı veren halka açık yapısıdır.”

Kayda değer başka patentler de Cisco‘nun Blockchain teknolojisini kullanarak gizli bir grup iletişim yöntemi geliştirmesi, ve de Amerikan Posta Şirketi‘nin merkeze bağlı olmayan kilit sistemi geliştirip ödeme olarak Bitcoin’i kabul etmesidir.

Çin şu anda blockchaine ilişkin patent uygulamalarında 2017’deki rakamlara bakılarak 200′den fazlasına sahip olarak dünya birincisi. ABD ise aynı zaman aralığında 91 ile ikinci sırada yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment