Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Robinhood ABD’de Komisyon Ücretlerini Kaldırıyor

Yatırımcılar artık ABD’nin bazı eyaletlerinde Ethereum ve Bitcoin ticaretini ücretsiz yapabilecekler. Kaliforniya, Palo Alto temelli online simsar Robinhood Financial komisyonları kaldırma sözünü tutarak Kaliforniya, Massachusetts, Missouri ve Montana eyaletlerinde ücretsiz Bitcoin ve Ethereum ticaretini başlattı. Daha önce belirtildiği üzere kullanıcılar bağlı işlemler için ücret ödeyecekler ama fonlarına çok daha çabuk bir şekilde ulaşabilecekler.

Öncelik gösterilen eyaletlerdeki kullanıcılardan bazılarının ücretsiz uygulamaya hala geçemediklerini Twitter’da belirtmesi, Robinhood Crypto’nun sürümünde bazı tutukluklar yaşandığını gösteriyor. Buna karşılık birçok kullanıcı da kripto paranın yanı sıra stoklar, satın alma ve ETF ticareti için de kullanılabilen uygulamanın pürüzsüz çalıştığını söylüyor.


Robinhood Crypto’daki bu gelişmeler, içlerinde yine Amerikan menşeili Coinbase’in de bulunduğu yüzlerce Bitcoin borsası arasındaki yatırımcı kazanma rekabetini daha da arttırıyor. Şu anda borsa platformları arasında lider konumunda olan Coinbase 20 milyondan fazla kullanıcıya 150 milyon dolardan fazla işlem hizmeti sunuyor. Coinbase’in ABD içerisindeki işlem harcı oranı ise %1.5 ile %4 arasında seyrediyor.

Robinhood işlem harçlarından gelir sağlamak yerine kullanıcı hesaplarında biriken faizden ve katmanlı üyelik modelinden faydalanıyor. Ücret karşılığı hesaplarını Robinhood Gold’a yükselten kullanıcılar daha yüksek cari depozit miktarına ve alım-satım amaçlı ödünç alınan fonlara sahip olabiliyorlar. Robinhood tümüyle kripto paraya kendini adamış değil çünkü hala menkul kıymetler borsasını da destekliyorlar. Fakat kripto para işine girmeden önce bile yaklaşımları, yatırımda yüksek harçları keserek aracılık hizmetlerinden ve araçlarından ‘yalnızca zenginlerin değil’, herkesin yararlanmasını sağlayabilmekti.

Ne Kadar Çok Eyalet, O Kadar Çok Altcoin

Robinhood’un Twitter kullanıcıları platformun ne zaman diğer eyaletlere de açılacağını ve ne zaman başka altcoin’lerin ekleneceğini sormakta gecikmediler. Fakat bir haftalık zaman dilimi içerisinde 1 milyondan fazla kullanıcının ön kayıt yaptırdığı ve milyonların ise bekleme listesine alındığı göz önünde bulundurulursa Robinhood’un ABD yatırımcılarının yüzünü güldürdüğü söylenebilir.

Robinhood’un ayrıca New Hampshire’a da erişim sağlaması bekleniyordu fakat gelen açıklamada bu gelişimleri kademeli olarak uygulamaya koyacakları ve kripto para ticareti fonksiyonunu diğer eyaletlere de zamanla getirecekleri söylendi. Daha çok altcoin’i dahil etmeyi planladıkları da belirtildi. Uygulama şu anda Android ve iOS için kullanıma açık.

Kullanıcıların ticareti şimdilik ETH ve BTC ile sınırlı olsa da uygulama, bir düzineden fazla altcoin için piyasa verilerine erişim sağlıyor. Robinhood Crypto depozitler veya hisseler üzerinden fonlara ‘anında erişim’ gibi özellikler de sunuyor, yatırımcıların fonlarının platformlarına aktarımını beklemektense bu elverişli yaklaşımı tercih edecekleri kesin.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment