Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela ile Rusya Arasındaki Ticarette Petro Kullanılacak

Venezuela’nın dış ticaret bakanı tarafından Salı günü yapılan açıklamaya göre Venezuela, Rusya’dan aldığı otomotiv parçalarının ödemesini Petro ile yapacak.

Dünya’nın en büyük ham petrol rezervi Venezuela’da bulunuyor ve ülkenin kendi kripto parası olan Petro, Venezuela’nın petrolü ile destekleniyor.

Dış ticaret bakanının söylemine göre ülkenin kripto parasının ticaret anlaşmalarında kullanılması konusu, Venezuela ile Rusya hükûmetleri arasında kurulmuş komisyonun gündemindeydi.

Ticaret Bakanı Jose Vielma Mora tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“İşbirliği kapsamında otomotiv parçalarının, lastiklerinin ve akülerinin alınması, bu araçların bizim ülkemizde bir araya getirilmesi ve Petro’nun da aralarında olduğu ödeme çeşitleri gibi konular konuşuldu.”

Mora’ya göre Venezuela’ya otomativ parçası ihraç etmeyi planlayan Rusya, Venezuela’dan da çelik, alüminyum, kahve ve kakao gibi ürünlerin ithalatını yapmayı düşünüyor.

Petro’nun Şubat ayında hayata gelmesiyle birlikte Venezuela dünyada kendi kripto parasını oluşturan ilk ülke haline gelmişti. Ülkenin başkanı Nicolas Maduro, Petro’nun ön-satış sürecinde 700 milyon $’dan fazla para toplandığını söylemişti.

Rusya ve Venezuela arasındaki ticaret anlaşmaları da hacim olarak büyümeye devam ediyor. İki ülke arasında 2017 yılında toplam 459 milyon $’lık ticaret yapılmıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment