Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

E-Ticaret Devi Alibaba Kendi Adıyla Kurulan Kripto Paraya Marka Davası Açtı

Çinli e-ticaret devi Alibaba, “Alibabacoin” adlı kripto paranın kurucularına projelerinin Alibaba markasını ihlal ettiği gerekçesiyle dava açtı.

Şirket, Amerika Birleşik Devletleri New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi’ne verdiği dava dilekçesi ile pazartesi günü yasal süreci başlatmış oldu. Davalıların bir ICO’dan 3,5 milyon dolar kazanç elde etmek üzere Alibaba’nın markasını kötüye kullandığı iddia edildi.

E-ticaret şirketinin avukatları şunları söyledi:

Davalılar kendi markaları, ürünleri ve sundukları servisler için hür bir değer yaratmaktansa;  kasıtlı ve tasarlanmış bir kampanyaya destek vererek kendi ürün ve servislerinin kaynağı Alibaba ya da bu ürün ve servisler Alibaba tarafından destekleniyor veyahut  Alibaba ile bağlı veya ilişkili gibi göstererek halkı yanıltmaktadırlar.

ABD bölge yargıcı Kimba Wood akabinde Dubai merkezli Alibabacoin Vakfı için geçici bir men kararı aldı. Karara göre vakfın 11 Nisan’a kadar kendisinin neden ek ihlallerden men edilmemesi gerektiğini açıklaması gerekiyor.

Alibaba ayrıca bazı kimliği belirsiz haber kaynaklarının Alibaba ve Alibabacoin arasında bir bağlantı olduğuna dair yanlış haber yaptıklarını da belirtiyor. 26 Mart tarihli basın duyurusunda Alibabacoin de Alibaba ile bağlantılı oldukları iddialarını reddetmiş ve proje destekçileri ile Alibaba arasında “herhangi bir bağlılık, iştirak, anlaşma, ortaklık ve hiçbir sözleşme bulunmadığını” açıklamıştı.

E-ticaret şirketi, ayrıntıları belirtilmemiş de olsa tazminat ve ek olarak ilgili vakfa karşı bir ihtiyadi tedbir kararı bekliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment