Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan’da Ethereum Bitcoin’den Daha Popüler

Kripto paralara olan ilgi, değerlerinin düşmesiyle birlikte azalmak yerine gün geçtikçe daha da artıyor. Örneğin Hindistan‘daki kripto para ekosisteminde başı çeken her zaman için Bitcoin olmuştur. Fakat son zamanlarda, sebebi nedir bilinmez, Bitcoin‘e olan ilgi eskisi kadar fazla değil. Ülkede kripto paralara olan ilginin büyük bir kısmı gün geçtikçe Ethereum‘a kaymaya başlamış gibi görünüyor. Ethereum böylece Son beş ay içerisinde ülkede en çok merak edilen ve araştırılan kripto para birimi olmayı başardı.

Ethereum’un Yükselişi!

Günümüz kripto para endüstrisinde Bitcoin haricinde daha yüzlerce farklı kripto para birimi mevcut. Bu çeşitli kripto para birimlerine altcoin adı verilirken sektöre etkileri de en az Bitcoin kadar kayda değer. Ethereum belki de bu anlamda en büyük övgüyü hak eden taraf. Hindistan’daki istatistiklere göre kamuoyunun Ethereum’a olan ilgisi eskiye nazaran çok üst seviyelerde seyrediyor. Bu ilgi son beş ay içerisinde ivme kazanırken hiçbir sekteye uğramadı.

Eğer daha spesifik olursak, Hindistan’da Ethereum kelimesinin aranma oranı diğer tüm aramaların tamı tamına %34.4‘ünü oluşturuyor. Bu durumda Bitcoin ise %29.9 ile ikinci sıraya gerilemiş durumda. Bu size büyük bir fark gibi görünmeyebilir, ancak bu durum ülkenin kripto paralara dair genel tonunu belirliyor. Dünyanın geri kalanında da insanlar Hindistan’da olduğu gibi Ethereum için büyük umutlar taşıyorlar.

BuyUCoin isimli Hintli borsada bulunan kripto para birimleri dışında geriye kalan kripto para birimleri ülkede pek de popüler değiller. Sadece Dash bile tek başına tüm aramaların %5.3‘üne sahip. Bu tarz istatistikleri internet sağlayıcıları tarafından ortaya çıkartan Jana, kripto paraları yakın takibe almış gibi görünüyor. Bu tarz istatistiklerin yayınlanmasının kripto paraların değerleri üzerinde herhangi bir etki yaratıp yaratmayacağı ise akıllarda bir soru işareti.

Ülkede Kripto Paraların Geleceği Belirsiz

Hindistan’da hali hazırda devam eden kripto para birimlerine ilişkin düzenlemeler ile birlikte kripto para sektörünün geleceği belirsizliğini koruyor. Ülkenin bu tarz yeni para birimlerini nasıl ele aldığına bağlı olarak piyasa içerisinde daha fazla rekabet veya daha az yenilik görülebilir. Yapılması düşünülen yeni düzenlemelerin ne zaman olacağına dair henüz resmi bir açıklama tarihi ise mevcut değil.

Ülkede Ethereum’a olan bu büyük ilgiyle birlikte Ethereum’a sahip olan borsalar çok sayıda yeni kullanıcı sahibi olabilirler. Son beş aylık periyotta oluşan bu popülerlik artışı oldukça ilginç olsa da sadece hikayenin bir kısmı bizlere anlatılıyor. Yine de her şeye rağmen Ethereum cephesinde bazı büyük değişiklikler meydana geliyor.

Bitmain’in geliştirdiği yeni ASIC madencilik cihazı, Ethereum’daki bütün dengeleri baştan aşağı değiştirebilir. Bu donanımla birlikte Ethereum tarafında madencilik daha da ileri seviyelere taşınabilecek. Geliştiriciler tarafında ise göre bir süredir “Proof of Stake” durumuna geçmeye dair işaretler mevcut.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment