Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FED Yöneticisi: Kripto Para Piyasaları Bir Hayli Riskli

FED’in yönetim kurulu üyelerinden olan ünlü iş kadını Lael Brainard, kripto para piyasaları hakkında ilginç yorumlarda bulundu. Bitcoin ve kripto para piyasasının fiyat konusunda hayli dengesiz bir grafik çizdiğine vurgu yapan Brainard, buna karşın bu yeni dijital ürün sınıfının, Amerikan ekonomisinin stabilitesini tehdit etmeyeceğini belirtti.

Kendisini New York’ta dinleyen kalabalığa konuşan Brainard, şunları söyledi:

”FED olarak üzerine düşündüğümüz ve kafa yorduğumuz şeylerden birisi de, elbette ki kripto para piyasaları ve onların fiyat dengesizlikleri. Örneğin Bitcoin 2017 yılında tam yüzde 1000 artış gösterdi ve sonrasında ciddi şekilde düşüşe geçti.”

Kripto para piyasalarının, yatırımcı koruma politikaları ve yüksek kar vaadi ile birçok yatırımcıyı çekebilecek güçte olduğunu kabul eden Brainard, buna karşın kara para aklama, vergi kaçırma veya terör finansmanı gibi yasa dışı işler için kullanılan kripto paraların, sektörden yatırımcı kaybedeceğini de ifade etti.

Kripto paraların uzun vadede ekonomik bir tehdit oluşturmayacağını da belirten Brainard, buna sebep olarak da bu dijital ürünlerin kullanım alanlarının kısıtlı olması ve yatırımcı çekmede istatistiksel olarak o kadar haber ve propagandaya rağmen, sınıfta kalmasını gösterdi.

Bir Amerikan sitesinin yaptığı kısa bir ankette, katılımcılardan sadece yüzde 19’unun sektöre girebilmek için borç para aldığı ifade edilirken, bunların arasında yüzde 50’den fazlasının da borcunu daha şimdiden ödediği ifade edildi.

Aynı zamanda merkez bankasında da önemli bir görev üstlenen Brainard, FED’in önümüzdeki dönemde kripto para piyasalarını daha yakından mercek altına alacağının sinyallerini ise, şu sözlerle verdi:

”Kripto para piyasalarını şeffaflıkları el verdiği ölçüde izlemeye ve takip etmeye devam ediyoruz. Gelecekte de, buna devam edeceğimizden şüpheniz olmasın.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment