Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Koreli Düzenleyiciler, 12 Kripto Para Borsasından Sözleşmeleri Daha Tüketici Dostu Yapmalarını İstedi

Yonhap News’in bugün geçtiği habere göre, Güney Kore Adil Ticaret Komisyonu (FTC), 12 adet kripto para birimi borsasını, adezyon – bağlılık sözleşmelerini (şartların tüketicinin yorumuna kapalı bir şekilde belirlendiği kontratlar), kullanıcı haklarını korumada yetersiz kalması sebebiyle, değiştirmeleri gerektiği konusunda uyardı.

FTC, mevcut haliyle sözleşmelerin, kullanıcıların paralarını çekmelerine olanak tanımadığını, kullanıcı hizmetlerini sınırlandırdığını ve bireyler, kripto borsası ile olan güncel üyelik anlaşmalarını sona erdirdiklerinde finansal yükü yine onların omuzlarına bindirdiğini raporladı.

ABD ve Japonya’dan sonra dünyanın en büyük kripto para piyasasına sahip olduğu belirtilen Güney Kore, anonim kripto para ticaretinin tamamen kaldırılması, hükümet yetkililerinin kripto para birimlerini hesaplarında tutmalarının ve ticarete sürmelerinin yasaklanması da dahil olmak üzere, geçen sonbahardan beri  kripto paralara bir dizi kıstas uyguluyor.

Güney Koreli düzenleyiciler, bunun yanında mart ayı sonunda, haziran ayına kadar bir kripto para vergilendirme çerçevesi çıkaracaklarını da açıklamışlardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment