Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Hafta Kripto Para Piyasasını Etkileyebilecek Önemli Gelişmeler (8-14 Ağustos)

Bu hafta kripto para piyasasını etkileyebilecek önemli gelişmeleri sizler için derledik.

ABD Enflasyon Verisi

En önemli gelişmenin, kripto paraları oldukça etkileyen ABD temmuz ayı enflasyon verisi olma ihtimali bulunuyor. Geçtiğimiz ay açıklanan enflasyon verisi beklentilerin üzerinde kalmıştı ve Bitcoin’de yaklaşık %5’lik düşüşe neden olmuştu. Açıklanmanın ardından düşüş yaşayan Bitcoin, aynı günün akşamına önemli ölçüde toparlanma göstermişti ve 3 gün içerisinde 24.230 dolar seviyelerine kadar yükselmişti.

10 Ağustos Çarşamba günü açıklanacak enflasyon verisinin, bir önceki ay açıklanan %9,1’den %8,7’ye gerilemesi bekleniyor.

Çin Enflasyon Verisi

Çin enflayon verisinin bir önceki açıklanması esnasında Bitcoin’de volatil hareketler yaşanmıştı. Geçtiğimiz ay oranların enflasyonun %2,4 olması beklenirken %2,5 olarak açıklanmıştı ancak 10 Ağustos TSİ 4.30’da açıklanacak enflasyon verisinin %2,9’a kadar yükselmiş olması bekleniyor.

Çin enflasyon verisinin kripto para piyasasının gün kapanışından sonra açıklanacak olması da yatırımcılar için önem arz ediyor.

Fed Açıklamaları

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, San Francisco Fed Başkanı Mary Daly ve Chicago Fed Başkanı Charles Evans, bu hafta faiz oranlarıyla ilgili açıklamalarda bulunacak. Bu açıklamaların, şu anda kripto para piyasasını oldukça etkileyen ABD Merkez Bankası davranışlarının yönünü belirleyeceği düşünülüyor.

Ayrıca bu hafta açıklanacak kazanç çağrıları içerisinde büyük bir şirketin Bitcoin aldığını veya sattığını açıklamasının kripto paralar üzerinde etkili olabileceği tahmin ediliyor. Ayrıca 9 Ağustos’ta Coinbase’in kazanç çağrısı kripto para piyasasını etkileyebilir.

Bu hafta kripto paralardaki önemli gelişmeler

Bu hafta CoinMarketCap’in listesinde ilk 100 sırada yer alan kripto paraların bazı önemli haberleri bulunuyor. Hedera Hashgraph’ın (HBAR) yarın (9 Ağustos) mainnet güncellemesi bulunurken Ethereum’un 11 Ağustos’ta halka açık son test ağı olan Goerli’nin güncellemesi bulunuyor.

Ayrıca Near Protocol, Antisocial Ape Club ile bir tartışma toplantısı yapacağını açıkladı. Gizlilik odaklı kripto para Monero (XMR) ise 13 Ağustos’ta ağ yükseltmesi yapacağını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!