Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hack Saldırılarıyla Boğuşan Solana (SOL) Köklü Yazılım Şirketinden Destek Alacak

Chiago merkezli yazılım geliştirici şirketi Jump Crypto, bir süredir sorunlarla boğuşan Solana (SOL) ağının açık kaynaklı çekirdek kodlarının geliştirilmesinde yardımcı olacak.

Geçtiğimiz süreçte solana altyapısını kullanan bir çok farklı platform milyonlarca dolarlık hack saldırılarının kurbanı olmuştu. Yaşanan bu güvenlik açıkları sebebiyle solana altyapısı kullanıcılar tarafından ciddi eleştirilerin odağında yer aldı. Bununla birlikte Solana ağının kendisinde defalarca aksaklıklar yaşanmış ve haziran ayında 4 saatten uzun bir süre boyunca ağ durdurulmuştu. Üst üste gelen bu negatif haberler Solana fiyatına olumsuz yansımış ve yatırımcılarını ciddi oranlarda mağdur durumda bırakmıştı.

Bununla birlikte, kripto para piyasaları büyümeye devam ederken Solana gibi son derece göz önünde bulunan blockchain’lerde güvenlik ve teknolojik altyapılarını geliştirmek için ciddi iş birliklerinden kaçınmıyorlar. Solana tarafının bu konu özelinde attığı son adım ise geleneksel piyasalarda yazılım geliştirme hizmetleri veren Jump Trading Group‘un kripto para kolu olan Jump Crypto ekibiyle yaptığı anlaşmayı kapsıyor.

Solana Vakfı’nın yönetici direktörü Dan Albert konuyla ilgili yaptığı açıklamada Jump Crypto’ya güvendiklerini belirten ifadelerde bulundu:

Jump, 20 yılı aşkın süredir ağları ölçeklendirme ve yüksek performanslı yazılım sistemleri oluşturma konusunda benzersiz bir deneyime sahip. Ekibin Solana blockchain’e katkıları sayesinde, görev açısından kritik öneme sahip sistemler iyileştirilecek ve ağın milyarlarca kullanıcıyı ölçeklendirmesine yardımcı olacak.

Solana açık kaynak kodu üzerinde yapılması planlanan bu yükseltmeler ağın merkeziyetsiz yapısını güçlendirmeyi ve geçmişteki hack saldırılarına benzer örneklerin yaşanmaması için güvenlik açıklarının kapatılmasını kapsıyor.

Solana 2021 Kasım ayındaki 260 dolarlık zirve seviyesinden bu yana %83 oranında bir düşüş yaşadı. Bu düşüşün arkasında ki en kritik sebepler ağ üzerinde yaşanan ciddi yazılımsal sorunlardı. Bunun yanı sıra Solana ile hacim olarak yakınlık gösteren rakipleri son 1 aylık periyotta 2 kat yükseliş sergilerken Solana yatay fiyat hareketliliğini korudu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!