Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Galaxy Digital CEO’sundan Bitcoin (BTC) ve Altın İçin Nefes Aldıran Senaryo: Uzun vadede tekrar kazandırır

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, ABD’nin enflasyonist ekonomi politikaları sonucunda Bitcoin (BTC) ve altının yeniden kazandıracağını ifade etti.

Mike Novogratz 20 Eylül tarihinde CNBC’de yayınlanan Squawk Box programına verdiği demeçte, merkez bankalarının parasal gevşeme politikalarına geri dönmesi halinde Bitcoin ve altının uzun vadede tekrar kazandırmaya başlayacağını iddia etti.

Novogratz, Bitcoin’indeki düşüşün makro ekonomik problemlerden kaynakladığını ifade etti. CEO pandemi sırasında hükümetlerin sosyal yardımlarıyla gevşeyen ekonomi politikaları nedeniyle hızlanan enflasyonist ortamın, dijital varlık sektörünü canlandırdığını ancak  merkez bankalarının bu kadar sert faiz artırımlarına gitmesinin beklenmediğini belirtti. Hızla yükselen faizlerin Bitcoin’e verdiğinden fazlasını götürdüğüne işaret eden Novogratz, merkez bankalarının yavaş yavaş kendilerine güvenmeye başladıklarını da söyledi.

Mike Novogratz’dan birkaç gün önce bir diğer milyarder Robert Kiyosaki de ABD hükümetinin para politikalarının gevşemesini beklediğini belirtmiş temelleri sarsılan ekonominin doların sonunu getirebileceğini iddia etmişti. İkilinin, ekonomik zorluk ortamlarını iyi yöneterek varlıklarını arttırabilmek gibi bir ortak noktası bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!