Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Mahkemesi Bir Kez Daha Tether’in Yakasında: USDT İçin Geçmişe Yönelik Kapsamlı Kayıt Talebi

New York’taki bir ABD yargıcı en büyük stablecoin unvanına sahip Tether’den (USDT) işlem ve rezervlere dair detaylı bilgilendirme talebinde bulundu.

New York’a bağlı bir yargıç, Tether şirketinin gereksiz yere USDT piyasaya sürerek başta Bitcoin olmak üzere kripto paraların fiyatlarını şişirdiğine yönelik iddialarıyla gündeme geldi. Yargıç Katherine Polk Failla, Tether şirketinden geçmişe yönelik genel defterler, bilançolar, gelir tabloları, nakit akışı tabloları ve kar ve zarar tablolarının yanı sıra Tether tarafından yapılan herhangi bir kripto para birimi alım satım işleminin de kayıtlarını talep etti.

Ayrıca söz konusu taleplere ek olarak, Tether’in Bitfinex, Poloniex ve Bittirex kripto para borsalarında sahip olduğu hesapların ayrıntılı bilgileri de isteniyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tether avukatları ise söz konusu taleplerin aşırıya kaçan boyutlarda külfetli olduğunu öne sürdü.

Tether’e Karşı Açılan İlk Dava Değil

Tether tarafına daha önce buna benzer birçok suçlama yönetilmiş ve dava açılmıştı. Şimdiye kadar ki tüm suçlamalardan başarılı bir şekilde sıyrılmayı başaran şirket son olarak Şubat 2021‘de New York Başsavcılığı tarafından açılan soruşturmayı 22 aylık sürecin ardından kendi lehlerine sonuçlandırmayı başarmıştı.

Kısa vadeli bakıldığında olumsuz görülen bu davalar, yargıç Failla’ya göre uzun vadeli entegrasyon için olumlu ve önemli temellerin atılmasını sağlıyor. Yine de en hacimli stablecoin’in kendini ispatlamak için daha çok çaba göstermesi gerekecek gibi duruyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!