Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brezilya Ponzi Şeması Lideri “Bitcoin Firavunu” Hakkında Kararını Verdi: 3,7 Milyar Dolarlık Geri Ödeme

Brezilya’da bir mahkeme, “Bitcoin Firavunu” olarak tanınan Glaidson Acácio dos Santos’un bir ponzi şeması ile elde ettiği 3,7 milyar doları geri ödemesine karar verdi.

Bitcoin Firavunu lakaplı Dos Santos’un sahip olduğu şirket, geçtiğimiz yıl ağustos ayında bir ponzi şeması üzerine işlediği iddiasıyla kapatılmıştı. Mahkeme, 122.000’den fazla yatırımcısı ve alacaklısı bulunan şirketin 3,7 milyar dolar geri ödemesine karar verdi.

Brezilya’nın yerel basını O Globo’nun yaptığı bir habere göre Dos Santos’un 3,7 milyar doları ödemesi için 72 saati bulunuyor. Haberde ayrıca Dos Santos’dan paranın geri alınması durumunda alacaklılara ve yatırımcılara geri ödeme yapılacağına yer verildi.

Daha öncelerde garsonluk yapan Dos Santos, Brezilya polisinin düzenlediği “Kripto Operasyonu” ile hapse girmişti. Brezilya polisi o dönemde operasyonun bir parçası olarak birçok mücevherat ve 591 Bitcoin’e (BTC) el koymuştu.

Yapılan açıklamalara göre şu ana kadar 122.000’den fazla kişi şirketten alacaklı olarak başvuruda bulundu. Yapılan başvurularda alacaklıların toplamda 1,7 milyar dolarlık bir kayıp bildirdiği biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!