Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Şirketler FTX’in Likidite Problemlerinin Ardından Fonlarını Sigortalatmaya Başladı: İlk Hamle İngiltere’den

FTX’in likidite problemlerinden sonra kripto saklama hizmeti veren Copper, İngiltere’nin en büyük sigorta kurumu ile anlaşarak soğuk cüzdanda sakladığı varlıkları sigortalattı.

Copper 9 Kasım tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı basın açıklamasında, şirketin soğuk cüzdanlarında muhafaza ettiği kripto varlıklar için İngiltere’nin en büyük sigorta kurumu AON ile anlaşarak 500 milyon dolar değerinde sigorta aldığını duyurdu.

Şirket son zamanlarda dijital varlıkların değerindeki artışın soğuk cüzdan talebinin artmasına yol açtığını söyledi. Şirket ayrıca özellikle yeni bir varlık sınıfı olarak kurumsal yatırımcılar ve kullanıcılar tarafından benimsenmesi artan kripto varlıklar için çevrim dışı koruma araçları oluşturmaya odaklandıklarını belirtti. Şirketin bu hamlesinin çalışanların gizli anlaşmalarına, dijital varlıkların fiziksel olarak kaybına veya zarar görmesine karşı koruma sağlayacağı da verilen bilgiler arasında yer aldı.

Copper Personel Müdürü Greg Hall konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

Dijital varlıkların korunması işimizin ana hedefidir ve artık müşterilerimize güvence vermek için ekstra bir güvenlik düzeyine sahibiz. Copper olarak işimizin büyümesini desteklemek ve en uygun pazar lideri politikalarına sahip olduğumuzdan emin olmak için sigorta piyasasıyla yakın çalışmaya devam edeceğiz.

Uzmanlar, FTX’in yaşadığı likidite problemi sonrasında birçok kripto para borsasının ve saklama hizmeti firmasının sigorta yöntemlerini araştırdığını bildirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!