Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsalarından Son 24 Saatte Çekilen Tutar 3 Milyar Dolara Ulaştı

Kripto para borsası FTX’in çöküşünün ardından merkezi borsalara olan güven azalıyor. Verilere göre son 24 saat içerisinde borsalardan yaklaşık 3 milyar dolar varlık çekildi.

FTX’in çöküşünün ardından merkeziyetsiz borsalara olan güven giderek azalıyor. On-chain analiz platformu Nansen verilerine göre borsalardan 24 saat içerisinde 3 milyar dolar varlık çekildi. Söz konusu varlıkların 1 milyar dolarını Ethereum (ETH), 950 milyon dolarını USD Coin (USDC), 400 milyon dolarını USDT ve 195 milyon dolarını BUSD oluşturdu.

FTX’in ani çöküşünden sonra kullanıcıların para çekme işlemlerinin geçici olarak asıya alınması ve ardından sınırlı miktarlarda çekim işlemine izin verilmesi yatırımcıları endişeye sürükledi. Nansen CEO’su Alex Svanevik konu hakkında “borsaların suyu çekiliyor” açıklamasında bulundu.

Merkeziyetsiz borsalara karşı artan bu endişeyi merkeziyetsiz finans (DeFi) için bir umut ışı olarak yorumlayan yatırımcılar da bulunuyor. Kötü piyasa şartlarında herhangi bir yükseliş beklemek için henüz erken olsa da uzun vadeli bakıldığında kripto para piyasalarında yeniden yapılanma görmemiz olası gözüküyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!