Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Adına Önemli Gelişme: Bir Ülke İçin Stablecoin Çıkaracak!

Okyanusya’da bir ada ülkesi olan Palau Cumhuriyeti ulusal bir stablecoin geliştirmek için Ripple (XRP) ile ortaklaşa çalışacak.

Palau Cumhuriyeti Başkanı Surangel S. Whipps katıldığı bir panelde, ülkenin kripto para sektörüne olan inancını dile getirdi ve ulusal bir stablecoin projesi üzerinde çalıştıklarını bildirdi. Başkan Surangel, ulusal bir stablecoin geliştirmek için ülkenin bilgi teknolojileri ekibi ile Ripple‘ın ortaklaşa çalışacaklarını duyurdu. Ripple ile birlikte piyasaya sürülecek stablecoin’in en kısa sürede tamamlanması bekleniyor.

Ülkenin kendi merkez bankası olmadığını bunun yerine ABD Dolar’ı kullandıklarını ifade eden Surangel, ulusal bir stablecoin yaratmanın ana amacının, ödeme kolaylığı ve güvenliği sağlarken aynı zamanda dijital merkez bankası parası (CBDC) için de bir altyapı oluşturmak olduğunu belirtti.

Ayrıca sektörün önde gelen isimlerinden Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) ve Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin ile görüşmeler gerçekleştiren Palau Cumhuriyeti, NFT kimlikler ve sanal ikamet programları gibi pek çok konuda yenilikler yapmaya hazırlanıyor.

Başkan Surangel konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

Küçük bir ülke oluşumuz sahip olduğumuz avantajlardan birisi, umarım hükümetimiz harekete geçebilir ve hızla değişen bu ortamda yapılması gereken değişikliklere adapte olabiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!