Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

LUNC’den Yüzde 45’lik Sert Yükseliş: Performansın Sebebi Coinbase Söylentileri Mi?

Terra Classic (LUNC) son 24 saatlik periyotta %20’ye yakın bir artış performansı sergiledi. Bu yükselişin ardındaki sebepler neler?

Mayıs ayında yaşanan çöküş ile birlikte aynı isimde yeni token çıkaran Terra, o dönemki adı LUNA olan kripto para birimini LUNC olarak değiştirmişti. Yaklaşık 120 dolar seviyelerinden neredeyse sıfırlanan LUNC, kripto para piyasasının nispeten hareketsiz olduğu son 7 günlük periyotta 0,000131 dolardan 0,000188 dolar seviyelerine ulaşarak %45’e yakın artış yaşadı.

Bazı popüler sosyal medya hesapları, geçtiğimiz günlerde ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’in LUNC’yi listeleyeceğini iddia etti. Bu iddialarla birlikte kripto para piyasasından sıyrılarak artışa başlayan LUNC, yatırımcılarını bir nebze de olsa sevindirdi.

Öte yandan Terra çöküşü zamanı fazladan basılan tokenların da yakımı devam ediyor. Bazı LUNC geliştiricileri piyasa çıktığında tartışma yaratan “Tax Burn” yakım mekanizmasına güncelleme önerdi ve topluluk tarafından bu öneri kabul edildi. Bu yeni güncellemeyle birlikte LUNC yakımlarının da hızlanacağı tahmin ediliyor.

CoinGecko verilerine göre haberin kaleme alındığı sıralarda 24 saatlik periyotta %16,4 artış göstererek en değerli ilk 100 kripto para arasında en çok yükselen altcoin olan LUNC, yazım esnasında 0,000181 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!