Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX’in Eski Avukatından SBF Aleyhine ABD Savcılarıyla İş Birliği: Baskı Artırıyor

İflas eden FTX’in eski bir avukatının Sam Bankman-Fried’in aleyhine ABD savcılarıyla iş birliği yaptığı ve bu şekilde kurucunun üzerindeki baskıyı arttırdığı bildirildi.

Reuters’e konuşan konuya aşina bir kaynak, FTX’in eski avukatı Daniel Friedberg‘ün iflas dosyaları konusunda ABD savcılarıyla iş birliği yaptığını ve dolandırıcılıkla suçlanan kurucu Sam Bankman-Fried üzerindeki baskıyı artırdığını söyledi. Söz konusu kişi, Friedberg’ün 22 Kasım‘da iki düzine müfettişle yaptığı toplantıda FTX hakkında ayrıntılı bilgi verdiğini belirtti.

Kaynağa göre New York Güney Bölgesi Savcılığı’nda düzenlenen toplantıya ABD Adalet Bakanlığı, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) yetkililer katıldı. Kaynak, Friedberg’in toplantıda Bankman-Fried’in kripto imparatorluğunu finanse etmek için müşteri fonlarını kullandığına dair bildiklerini savcılara anlattığını söyledi.

Öte yandan Friedberg, süregelen davada FTX cephesinden gelen herhangi bir suçlamayla karşı karşıya kalmadı. Dava kayıtlarına göre Friedberg, ekim ayına ertelenen Bankman-Fried duruşmasına hükümet tanığı olarak katılacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!