Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD İle Uzlaşmaya Varan Coinbase’in Hisselerinde Ralli

ABD’nin en büyük kripto para borası Coinbase’in hisseleri, New York Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS) ile yaptığı 100 milyon dolarlık uzlaşmanın ardından %12 değer kazandı.

Coinbase hisseleri , NYDFS tarafından açıklanan uzlaşma haberinden sonra %12‘nin üzerinde değer kazanarak 33,61 dolardan 37,70 dolara kadar yükseldi. Coinbase uzlaşma kapsamında, NYDFS’ye 50 milyon dolar ceza ödemenin yanı sıra uyum programına 50 milyon dolarlık yatırım yapmayı kabul etti.

Şirketin yaşadığı yaklaşık 100 milyon dolarlık potansiyel zarara rağmen hisselerinin %12 artış göstermesinin arkasındaki sebebi ise FRNT Financial CEO’su Stephane Ouellette açıkladı.

Oullette yaptığı açıklamada, bu tür anlaşmaların yatırımcıların gözünde genellikle düzenleyicilerin şirket üzerindeki hükmünü verdiği ve onu bir süreliğine rahat bırakacağı anlamına geldiğini belirtti. CEO, Coinbase anlaşmasının bir benzerinin geçmişte New York Başsavcılığı’nın (NYAG) Bitfinex ve Tether’e (USDT) karşı açtığı davada görüldüğünü belirtti. Oullette, dava sonucunda yapılan uzlaşmanın ardından iki şirketin de yetkililer tarafından nispeten daha az ilgi gördüğünü ve regülatörün odağını diğer kuruluşlara veya davalara kaydırdığını ifade etti.

Coinbase 2022 yılı içerisinde %90’a yakın değer kaybederek 31,83 dolarla tarihinin en düşük seviyesine (ATL) ulaştı. Coinbase, 2023 yılı birlikte ise %11’e yakın değer artışı yaşayarak 37,70 dolar seviyelerine çıktı. Coinbase hisseleri şu anda tüm zamanların en yüksek seviyesi olan (ATH) 429 dolardan yaklaşık %92 daha düşük fiyattan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!