Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase ile ABD Arasında 100 Milyon Dolarlık Uzlaşma

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, ABD kara para aklama yasalarını ihlal ettiği için New York Mali Hizmetler Departmanı (NYSDFS) ile 100 milyon dolarlık bir uzlaşmaya vardı.

New York Times tarafından 4 Ocak tarihinde yayınlanan habere göre Coinbase kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadele yasalarına riayet etmediği için NYSDFS ile 100 milyon dolarlık anlaşmaya vardı.

Anlaşma kapsamında borsa, 50 milyon dolar ceza ödeyecek ve kanun dışı bireylerin New York’ta hesap açmasını engelleyecek bir uyum programını desteklemek için 50 milyon dolar tutarında yatırım yapacak.

Hesap açan müşterilerinin yeterli geçmiş kontrolü yapmadan hesap açmalarına izin verdiği için yasaları ihlal etmiş sayılan Coinbase, uzun bir süredir yetersiz müşterini tanı prosedürü (KYC) nedeniyle ABD’li yetkililer tarafından çeşitli anlaşmalar yapmak durumunda kalmıştı.

Coinbase, yakın geçmişte KYC protokollerinin uygulanmasını denetlemek için bağımsız bir denetçi tutmasına rağmen uyum sorunları çözememiş ve bunun üzerine regülatörler, Coinbase’in bağımsız denetmenin dışında dışarıdan bir gözlemci daha tutmasına karar vermişti.

New York Mali Hizmetler Müfettişi Adrienne Harris Coinbase’in uyum departmanının, borsanın hızlı büyümesine ayak uyduramadığı ifade etti. Yapılan anlaşmada Coinbase’in şüpheli hesapların incelenmesi çalışmalarının çok yavaş olduğu belirtildi. Borsanın uyumluluk operasyonlarını iyileştirmek için yeni sistemler devreye alması ve bağımsız denetmenin dışında tutulan gözlemci ile bir yıl daha çalışması gerektiği de anlaşmada yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!