Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’su Kripto Paralar İçin İyimser: 2023 ABD’de Regülasyon Yılı Olacak

Ripple (XRP) CEO’su Brad Garlinghouse, kripto paralar için ABD’de düzenleyici netlik elde etme konusunda 2023 yılından iyimser olduğunu dile getirdi.

Garlinghouse 3 Ocak tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, 118. Kongre’nin ilk gününü kutladı. CEO, kripto paralar için ABD’de düzenleyici netlik elde etme konusunda 2023 yılından iyimser olduğunu belirtirken yetkililerin bu konuda yararlanabileceği başka yasalar olduğuna değindi.

CEO, ABD’li yetkililerin regülasyon konusunda ellerinin tamamen boş olmadığını, bu konuda “Menkul Kıymetler Şeffaflık Yasası” ve “Sorumlu Mali İnovasyon Yasası” gibi hazır yasalar olduğunu ve bunlardan yararlanılabileceğini belirtti.

Kripto para regülasyonları açısından Singapur, Avrupa Birliği, Brezilya ve Japonya’nın ABD’nin önünde olduğuna dikkat çeken CEO, şu açıklamalarda bulundu:

Hiçbir tasarı mükemmel değildir ve muhtemelen hiçbir zaman herkesi tam anlamıyla memnun edecek bir tasarı elde edilemeyecek. Ancak bu durum ilerlemenin düşmanı olmamalıdır. Kongre’nin elinde tartışma için bir başlangıç noktasından daha fazlası var. 

Öte yandan CEO, küresel olarak regülasyon çerçevesi uygulamaya yönelik koordineli bir çalışma yürütme çabası olmamasının oldukça tehlikeli olduğunu öne sürdü. Garlinghouse, bu durumun şirketleri daha az regülasyona sahip ülkelere taşınmaya ittiğini ve bunun FTX gibi feci sonuçlara neden olduğunu dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!