Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Kışı İki Şirketi Daha Vurdu: Kapanıyorlar

Ödeme hizmetleri sağlayıcısı Wyre ve ortak ofis şirketi EmpireDAO kripto kışının düşen son şirketleri oldu.

Geçtiğimiz yıl yaşanan küresel ekonomik belirsizlik ortamı ve yaşanan skandallar nedeniyle kripto para piyasası oldukça zor bir yıl geçirdi. Bu süreçte birçok kripto para şirketi küçülmeye veya iflasa gitti. Kripto para kışı olarak adlandırılan bu resesyon döneminin düşen son şirketleri ise Wyre ve EmpireDAO oldu.

Axios’un 4 Ocak tarihli haberine göre kripto ödeme hizmeti sağlayıcısı Wyre’ın iki eski çalışanı şirketin yakında tasfiye edileceğini bildirdi. Ayrıca bir çalışan, CEO Ioannis Giannaros’un çalışanlarına şirketin Ocak 2023’te hizmetlerini sonlandıracağına dair bir e-posta gönderdiğini iddia etti.

Şirketin henüz bir kıdem tazminatı paketi teklif etmediği ve bunun eski çalışanlar arasında kıdem tazminatı alamayacaklarına dair bir endişeye yol açtığı belirtildi. Öte yandan bir başka eski çalışan LinkedIn’de işten çıkarıldığına dair bir gönderi paylaştı ve Wyre’ın artık karlı bir iş olmayacağını ifade etti.

CEO, şirketin küçülme planları içerisinde olduğunu söyledi ancak çalışanların iddiaları hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Geçtiğimiz eylül ayında Wyre ile Bold Financial arasındaki 1,5 milyar dolarlık anlaşma iptal edilmişti.

Kripto kışı DAO’ları da vurdu

Öte yandan paylaşımlı ofis hizmeti sunan bir merkeziyetsiz otonom organizasyon olan Empire DAO ise New York 190 Bowery de tuttuğu çalışma alanını boşalttığını duyurdu. Açılışının üzerinden henüz bir yıl geçmediği bilinen DAO’nun alanı kurtarmak için başlattığı ve 250 bin dolar değerinde yaklaşık 205 ETH toplama hedefi 8.407 dolar değerinde 6,71 ETH’de sınırlı kaldı. EmpireDAO kurucusu Mike Fraietta Telegram kanalı üzerinden yaptığı açıklamada DAO’nun yeni hedefinin temiz bir sayfa açmak olduğunu söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!