Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere 3 Milyar Dolarlık Kayba Kayıtsız Kalmadı: Yeni Kripto Para Birimi

Birleşik Krallık Ulusal Suç Ajansı (NCA) kripto para suçlarıyla mücadele edebilmek için “NCCU Crypto Cell” isimli birim kuruyor.

Hükümet resmi web sitesinde yayınlanan iş ilanına göre, İngiltere Ulusal Suç Ajansı kriptolarla ilgilenecek yeni birimini kurmaya başladı. “Kripto para araştırmacısı” başlığıyla açılan ilan için yıllık 40 bin sterlin teklif edildi. Küresel çapta kripto saldırılarının 3 milyar doları bulduğu bir yılın ardından İngiltere hükümeti tarafından alınan bu karar dikkatlerden kaçmadı.

Financial News tarafından paylaşılan detaylara göre “NCCU Crypto Cell” olarak adlandırılan kripto odaklı bu birim, başlangıçta “proaktif kripto para birimi görevine” adanmış beş memurdan oluşacak.

Ülkenin Ulusal Suç Ajansı Yetkilisi Chris Lewis-Evans iş ilanına atıfta bulunarak “Bu, Birleşik Krallık’ı siber suçlardan korumanın ön saflarında yer alacak bir ekipte çalışmak için heyecan verici fırsat” dedi ve açıklamasına şu ifadelerle devam etti:

Günümüzde kripto paralar uzmanlık gerektiren bir alan olarak tanımlanıyor. Bu uzmanlık da NCA eşliğinde yürütülen ciddi soruşturmaları desteklemek için kritik önem taşıyor.

Bahsi geçen düzenleyici kurum, bu dönemde kripto ile ilgili dolandırıcılıkları inceleyen 432 dava açtı. Rishi Sunak ekim ayı sonlarında İngiltere’nin yeni başkanı seçilmişti. Sunak başkanlık öncesi süreçte birçok kez kripto paralar hakkında olumlu açıklamalarda bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!