Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum’un Şangay Yükseltmesi Öncesi Halka Açık Testnet’i İçin Tarih Belli Oldu

Ethereum (ETH) Şangay yükseltmesine giden yolda kritik bir role sahip “Sepolia” yükseltmesi hakkında detaylar paylaşıldı.

Ethereum Foundation tarafından yapılan duyuruda, Şangay yükseltmesinin bir sonraki adımı olan Sepolia test ağına dair önemli bilgilere yer verildi. Zhejiang ile başlatılan test ağındaki Sepolia hard fork’unu kapsayan ikinci adım, ETH stake eden kullanıcılar için para çekme işlemlerinin aktifleştirilmesi gibi kritik bir yükseltmeyi içeriyor.

Halka açık sürümüne geçmek üzere olan Sepolia test ağının 28 Şubat‘ta yükseltme işlemini tamamlaması planlanırken ardından Goerli test ağı devreye girecek. Bütün test aşamalarının sorunsuz şekilde tamamlanması durumunda, Şangay yükseltmesi mart ayında ana ağ üzerinde aktif hale gelecek.

Ethereum geliştiricisi Tim Beiko yükseltmenin detaylarıyla ilgili şu ifadelere yer verdi:

Her şeyin yolunda gittiğini varsayarsak, muhtemelen Mart ortasında bir testnet daha yapacağız ve ardından Mart sonu/Nisan başı gibi ana ağa geçeceğiz, ancak bu kesinlikle “net” bir tarih değil. Ana ağ tarihi her zaman testnet çatallarının ne kadar iyi gittiğine bağlıdır. Eğer bir hata bulursak, güvenli olması için her zaman geciktirir ve düzeltiriz.

Shapella, Ethereum’un iki yükseltmesine “Shanghai” ve “Capella” yürütme katmanında para çekme işlemlerine izin vermenin yanı sıra Beacon zincir konsensüs katmanının geliştirilmesine atıfta bulunuyor. Bu hamlenin özellikle Ethereum’un stake eden kullanıcılara fayda sağlayacağı düşünülüyor.

Öte yandan ekip tarafından yapılan açıklamaya göre validatörlük görevini devam ettiren kullanıcıların ilk aşamada tüm Ether’lerini çekme izin verilmeyecek.

Validatör’lük görevinden ayrılan kullanıcılar için tam para çekme işlemleri mevcut olacakken, 32 ETH’yi aşan aktif validatörler bakiyelerinin bir kısmını çekebilecekler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!