Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether’in Gizli Ortağı Ortaya Çıktı: Rezervlerin Bir Kısmı Wall Street Devinin Kontrolünde

Dünyanın en büyük stablecoin ihraççılarından Tether’in (USDT), 39 milyar dolarlık tahvil portföyünü yönetmesi için Wall Street tahvil devi Cantor Fitzgerald ile çalıştığı ortaya çıktı.

The Wall Street Journal 10 Şubat tarihinde yayınladığı ve konuya aşina kaynaklara dayandırdığı haberine göre Tether, 39 milyar dolarlık tahvil portföyünü yönetmesi için Wall Street’in en deneyimli tahvil tüccarlarından biri olarak bilinen geleneksel finansal hizmetler şirketi Cantor Fitzgerald ile çalışıyor.

Cantor Fitzgerald, ABD Merkez Bankası (FED) ile doğrudan ticari sözleşmeler hazırlama ve yürürlüğe koyma yetkisine sahip 25 izinli finansal kurumdan biridir. Kurum ile Tether arasındaki iş anlaşması, uzmanlara göre geleneksel finans şirketlerinin kripto para şirketleri ile iş anlaşmaları konusunda hala pozitif tutumlar içerisinde olduklarına işaret olabilir.

Tether, geçtiğimiz günlerde 2022 yılının dördüncü çeyreğine ait finansal raporlarında 700 milyon dolar kar ettiğini açıklamıştı. Şirket, yükümlülüklerinin üzerine 960 milyon dolar bütçe fazlasına ulaştıklarını da raporda belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!