Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Blockchain’inde Gas Ücretleri, Token İle Ödenebilir

Ethereum’un geliştiricileri arasında yer alan Bhaskar Sharma, Medium’da kaleme aldığı bir yazıda, Blockchain üzerinde kullanabilecek ve daha kullanıcı dostu olan bir tokenin, sisteme eklenebileceğini belirtti.

Ethereum ekosisteminde akıllı kontratların kullanılmasının ücreti olarak da gösterilen ve adına gas denilen ödemelerin Ethereum kripto parası yerine başka, özelleşmiş bir token ile ödenebileceğini savunan Sharma, bu sayede işlerin daha da kolaylaşacağını ifade etti.

Şimdiki sistemin, Ethereum Blockchain’inde yer alan diğer uygulamalar üzerinde engel teşkil ettiğini belirten Sharma, özellikle bazı uygulamaların ciddi ilgi görse de, bu tarz engellere takılıp büyüme potansiyeline erişemediğini belirtti.

ERC 865 sisteminin hali hazırda kullanılan ERC 20’ye göre daha olumlu sonuçlar verdiği de biliniyor.

ERC 865 protokolü; elinde token tutan insanların gönderim ücretlerini tek bir seferde spesifik bir token ile ödemesine olanak tanırken; sistemin bir de üçüncü şahsa ihtiyaç duyduğu ve tüm bu süreçlerin kriptografik imzalar ile kayıt altına alınabileceği ifade ediliyor.

Sharma son olarak bazı gönderimleri iptal edebilecek bir sisteme ihtiyaç duyulduğunu da belirtirken; transferler için bir zaman sınırının olması gerektiğini belirtti. Bu sayede belirli bir zamanı aşmış gönderimlerin otomatik olarak iptal edilmesinin yolunun açılması planlanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment