Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fundstrat’tan Robert Sluymer Konuştu: Ethereum veya Bitcoin Almalı mı?

Tom Lee’in kurucusu olduğu ve kripto para sektörü ile ilgili yaptığı tahminler ile ünlenen Fundstrat’ın önde gelen isimlerindne olan Robert Sluymer, katıldığı bir canlı yayında Bitcoi ve Ethereum yatırımları ile ilgili konuştu.

Özellikle 2018 başından bu yana ciddi düşüş yaşayan piyasaların son bir ayda yeniden kendine gelmeye başlaması ile ”Bitcoin veya Ethereum alalım mı, alacaksak ne zaman alalım ya da Bitcoin kaç dolar olur?” gibi sorular sıklıkla dillendirilmeye başlanmıştı. Kripto para sektörünün önde gelen koinleri bugünü artışla geçirirken; 1000 dolar seviyelerinden 300 dolarlara kadar gerileyen Ethereum’da da bir geri dönüş rallisi mevcut.

Ethereum’u enteresan gelişmelerin beklediği de tüm kripto para camiası tarafından biliniyor. Özellikle, geçtiğimiz günlerde çıkan haberlerde Amerikalı yetkililerinin ICO’lar ile arz edilen her tokenin olduğu gibi Ethereum’u da senet olarak tanıyacağı ve değerlendireceği iddialarının ardından Amerikan Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu başkanı Jay Clayton bir açıklama yaparak Bitcoin’in senet olarak görülmeyeceğini açıklarken; ICO’lar yoluyla arzı gerçekleşen tokenleri ise senet olarak göreceklerini belirtmişti.

Bu gelişmelere rağmen Ethereum yükselişini sürdürürken, Slumyer’a göre 700 dolar seviyelerine yeniden gelinmiş olması çok güzel bir haber. Çeşitli belirteçlerin gösterdiği üzre, Ethereum üzerinde şu sıralar çok ciddi alım yapıldığını da belirten Sluymer, Ethereum yatırımlarının şu aşamada yine de güvenli olduğunu belirtti.

Bitcoin ile ilgili de konuşan Sluymer’a göre 8 bin 200 ve 8 bin 400 dolar seviyelerinde Bitcoin için çok ciddi destekler mevcut. Ünlü analist, Ocak ayından beri süre gelen düşüş trendinin yavaş yavaş kırıldığını da sözlerine eklerken, şöyle konuştu:

”Burada esas soru şu, acaba daha mı büyük bir balon görüyoruz? Yoksa bu bir dip noktası mı? Biz, bunun bir dip olduğunu düşünüyoruz ve şu aşamada Bitcoin alımının mantıklı olabileceğini düşünüyoruz.”

Bitcoin’in 2017 sonundaki değerinden bir ara neredeyse yüzde 70’ini yitirmesinin sadece Bitcoin’i değil, diğer önemli kripto paraları da etkisi altına alıp zor durumda bıraktığını belirten Sluymer, tüm bu düşüş süreçlerini ise çeşitli faktörlere bağlayarak şunları söyledi:

”Yasal tartışmalar ile ilgili endişeler, vergiler, fiyattaki beklenen düzeltme gibi şeylerin hepsi bir araya geldi ve bunlar oldu. Şubat’ta sağlam bir dip gördük ve o günden beri Bitcoin toparlanma eğiliminde. Zaman zaman tekrar düşük seviyeler test ediliyor.”

Yine Bitcoin ile sıklıkla karşılaştırılan ve Bitcoin’e inanmayan tarafın, sürekli olarak hatırlattığı Dot Com balonuna da değinen Sluymer, bu iki ürünün kesinlikle aynı karakterleri taşımadığını ve bu yapılan karşılaştırmanın yersiz olduğunu belirtti.

NASDAQ borsasında yaşanan Dot Com balonu hikayesi ile Bitcoin’in karşılaştıralamayacağını belirten Sluymer, NASDAQ’a gelen sermaye ile Bitcoin’e gelen sermaye arasında dağlar kadar fark olduğunu ve büyük yatırımcıların halen kripto para ticareti konusunda çekinceler barındırdığını belirtti.

Sluymer, yasal zeminde düzenlemeler netleşmeden birçok büyük yatırımcının kripto para sektöründen uzak duracağını belirtirken, yasal işlerin netleşmesinin ardından daha  büyük yatırımların geleceğini düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment