Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Apple’dan Bitcoin Güncellemesi: WhitePaper Kaldırılacak!

Apple cephesi bu ayın başında son 5 yıldır üretilen bilgisayarında Bitcoin (BTC) whitepaper’ının yer aldığının keşfedilmesinin ardından harekete geçti.

Nisana ayının başında teknoloji blogger’ı Andy Baio‘nun, Apple tarafından son 5 yıldır üretilen bütün MacBook’larda Bitcoin wihtepaper’ının dijital bir kopyasının yer aldığına dair paylaşımı topluluğun gündemine oturmuştu. Fakat bu durumun adeta viral hale gelmesinin ardından Apple cephesi konu hakkında dikkat çeken bir karar aldı.

Apple güncellemeleri hakkındaki gelişmeleri kaleme alan 9to5Mac yakın tarihli bir blog gönderisinde, gelecek yeni güncellemeyle birlikte Bitcoin wihtepaper’ının MacBook’lardan kaldırılacağının haberini verdi. Aktarılan bilgiler doğrultusunda MacOS Ventura’nın yakında çıkacak olan 13.4 sürümü whitepaper’ın PDF dosyasını içermeyecek.

Söz konusu dosyanın, muhtemelen sistemsel bir durumu test etmek için oraya yerleştirildiği ve son kullanıcılar tarafından görüntülenmesinin amaçlanmadığı düşünülüyor. Öte yandan bir sosyal medya kullanıcısının aynı keşfi yaklaşık 3 yıl önce yapmıştı fakat oldukça sınırlı bir etkileşim alarak dikkat çekmeyi başaramamıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!