Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Apple Bilgisayarlarında Gizli Bitcoin Whitepaper Detayı Ortaya Çıktı!

Teknoloji devi Apple’ın 2018 yılından bu yana üretilen tüm MacBook bilgisayarlarına Bitcoin’in (BTC) whitepaper’ını gizlediği ortaya çıktı.

Teknoloji blogger’ı Andy Baio 5 Nisan tarihinde yayınladığı gönderide, yazıcısını tamir etmeye çalışırken ilginç bir keşifle karşılaştığını aktardı. Baio’nun keşfine göre Apple, yaklaşık 5 yıldır piyasaya sürdüğü tüm MacBook’lara Bitcoin’in whitepaper’ını gizliyor.

Blogger, araştırmaları sırasında bilgisayarında daha önce farkına varmadığı “Virtual Scanner II” adlı bir program bulduğunu belirtti.

Programın varsayılan olarak bir fotoğraf ve Bitcoin’in whitepaper’ını içerdiğini dile getiren Baio, daha sonrasında başka MacBook modellerinde de dosyanın varlığı kontrol ettiğinde bunun yalnızca Mojave’den (v.10.14) sonraki sürümlerde bulunduğunu ortaya koydu.

İlgili belgeye ulaşmak için kullanıcıların bilgisayar terminaline şu kodu yazmalarının yeterli olduğu aktarıldı:

open /System/Library/Image\ Capture/Devices/VirtualScanner.app/Contents/Resources/simpledoc.pdf

Baio, belgenin muhtemelen programı test etmek amacıyla yerleştirildiğini ve son kullanıcılar tarafından görüntülenmesinin amaçlanmadığını belirtti.

Öte yandan bir sosyal medya kullanıcısının aynı keşfi yaklaşık 3 yıl önce yaptığı ancak yaptığı oldukça sınırlı bir etkileşim aldığı fark edildi.

Sosyal medyada kullanıcılar tarafından belgenin neden gizlendiğine dair çeşitli spekülasyonlar üretildi. Ortaya atılan en güçlü iddialardan biri, Bitcoin’in yaratıcısı olduğunu iddia ederek konu hakkında yayınlanan her şeye telif davası açan Craig Wright’a bir meydan okuma olarak Apple çalışanları tarafından konulmuş olabileceği oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!