Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İki Dev Şirket Bitcoin Israrından Vazgeçmiyor: Üçüncü Başvuru!

Cathie Wood’un kurucusu olduğu yatırım şirketi Ark Invest ve kripto yatırım ürünü ihraççısı 21Shares, spot Bitcoin ETF’i için üçüncü kez başvuruda bulundu.

Ark Invest ve 21Shares 25 Nisan tarihinde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) gönderdiği başvuruda, üçüncü kez bir spot Bitcoin ETF’i için faaliyet izni talep etti.

Ark Invest ve 21Shares ortaklaşa bir şekilde daha önce Haziran 2021’de ve Mayıs 2022’de benzer başvurular yapmış olsa da faaliyet izni talepleri SEC tarafından reddedilmişti.

SEC birçok vadeli Bitcoin ETF’leri için faaliyet izni vermiş olsa da yatırımcıları ve kamu çıkarlarını korumanın zorluğunun yanı sıra dolandırıcılığa ve kara para ile mücadeleye karşı barındırdığı doğal zorlukları gerekçe göstererek spot Bitcoin ETF’ine faaliyet izni vermeyi düşünmediklerini açıklamıştı.

Bu kapsamda geçmişte spot Bitcoin ETF’i başvurusunda bulunan Digital Currency Group ve VanEck’in de başvuruları geri çevrilmişti. DCG, başvurusunun reddedilmesinin ardından SEC’ye konu hakkında dava açmıştı.

Öte yandan Bloomberg ETF analistleri, geçtiğimiz şubat ayında SEC tarafından önerilen bir kural değişikliğine işaret ederek yeni mevzuatın yürürlüğe konulması durumunda spot Bitcoin ETF’inin reddedilmesi için bir sebep kalmayacağını belirtti. Analistler, 2023 yazının başında spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanmaya başlayabileceğinin altını çizdi.

SEC mevzuat kapsamında, Bitcoin (BTC) ve kripto yatırım danışmanlarının müşteri varlıklarını yalnızca nitelikli yatırım kuruluşlarında saklamalarının zorunlu tutulmasını önermişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!