Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’den ARK Invest ve 21Shares’ın Spot Bitcoin ETF’ine İkinci Kez Ret

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), daha önce reddettiği “ARK 21Shares” spot Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonunu (ETF) bir kez daha reddetti.

SEC 26 Ocak tarihinde yayınladığı karar metninde, Cathie Wood’un yatırım şirketi Ark Invest ve 21Shares’in spot Bitcoin ETF oluşturma talebini ikinci kez reddetti. Kurum reddetmesinin sebebi olarak dolandırıcılık ve manipülasyon ihtimallerinin henüz engellenememiş olmasını öne sürdü.

SEC karar metninde, Bitcoin fiyatının mevcut durumda dolandırıcılık ve manipülasyona açık olmaya devam ettiğini ve bu tür uygulamaların tespiti ve gözetimini için yeterli büyüklükte ve regüle bir borsa ile kapsamlı bir gözetim ve denetim paylaşımı anlaşması yapılması gerektiğini belirtti.

Öte yandan kurum ETF’in listelenmesinin düşünüldüğü BZX Cboe borsasının Bitcoin’in denetimi ve güvenliği için yeterlilikleri sağlayamayacağını düşündüğünü aktardı.

Ne Olmuştu?

Ark Invest ve 21Shares’in bir önceki spot Bitcoin ETF başvurusu ise geçtiğimiz yılın nisan ayında benzer sebepler öne sürülerek reddedilmişti. Daha sonra iki şirket, spot Bitcoin ETF’i için yeniden başvuruda bulundu.

Geçen yılın kasım ayında verilmesi planlanan karar için SEC yetkilisi Sherry Haywood, kurumun karara varabilmek adına daha fazla süreye ihtiyaç duyduğunu belirtmiş, 27 Ocak’a ertelemişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!