Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC “ARK 21Shares” Spot Bitcoin ETF‘inin Karar Tarihini Erteledi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), ARK 21Shares spot Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu (ETF) için karar tarihini erteledi.

SEC 15 Kasım tarihinde yayımladığı bildiride, ABD’li ünlü yatırımcı Cathie Wood’un kurucusu olduğu ARK Invest ve Avrupa ETF ihraççısı 21Shares’ın ortaklaşa piyasa sürmeyi planladığı spot Bitcoin ETF’inin karar tarihini 27 Ocak’a ertelediğini duyurdu.

SEC yetkilisi Sherry Haywood, karar vermek için daha fazla süreye ihtiyaç olduğuna dair açıklamalarda bulundu.

ARK 21Shares spot Bitcoin ETF‘i için daha öncede başvuru yapılmıştı. SEC’nin yaklaşık 6 ay önce bu talebi reddetmesine karşın şirketler tekrardan yeni bir başvuruda bulunmuştu.

ARK 21Shares Bitcoin ETF‘inin son dosyalama raporlarına göre yatırım amacı, S&P Bitcoin indeksinin performansına uygun olarak Bitcoin’in performansını izlemeye çalışmak. Ayrıca ETF, yatırım hedefine ulaşmak için Bitcoin’i elinde tutacak ve hisseleri indekse göre günlük olarak değerlendirecek.

Uzun yıllardır beklenen spot Bitcoin ETF’ini SEC bir türlü onaylamıyor. Bu konuda Grayscale ile davalık olan kurum, hiçbir zaman geri adım atmadı. Ancak bazı analistlere göre SEC, önümüzdeki yıl spot Bitcoin ETF onayı verebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!