Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ARK Invest, “ARK 21Shares” Spot Bitcoin ETF’i İçin Yeniden SEC’e Başvurdu

ABD’li ünlü yatırımcı Cathie Wood’n kurucusu olduğu ARK Investment Management, daha önce reddedilen  “ARK 21Shares” spot Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu (ETF) için yeniden başvuruda bulundu.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından 26 Mayıs Perşembe günü paylaşılan belgelere göre ARK Invest, 13 Mayıs‘ta yapılan bir dosyalama ile SEC’in daha önce reddettiği “ARK 21Shares” spot Bitcoin ETF‘i için yeni bir başvuruda bulundu. Başvuru, Chicago Board Options Exchange (CBOE) BZX borsasından önerilen bir kural değişikliğini içeriyor.

Başvuru, SEC’in nisan ayı başlarında ARK 21Shares Bitcoin ETF başvurusunu reddetmesinden kısa bir süre sonra geldi. ARK Invest, geçtiğimiz yıl haziran ayında CBOE BZX borsasında listelenen bir spot Bitcoin ETF başvurusunda bulunmak için Avrupa ETF ihraççısı 21Shares ile ortaklık kurmuştu.

Son dosyalamaya göre yatırım amacı, S&P Bitcoin Endeksinin performansına uygun olarak Bitcoin’in performansını izlemeye çalışmak olan ARK 21Shares Bitcoin ETF‘i hakkında başvuruda şu ifadeler yer aldı: “ETF, yatırım hedefine ulaşmak için Bitcoin’i elinde tutacak ve hisseleri endekse göre günlük olarak değerlendirecek”

Şu ana kadar herhangi bir spot Bitcoin ETF başvurusunu onaylamayan SEC’in ne zaman bir onay vereceği kripto topluluğu tarafından merak konusu haline geldi. Bloomberg ETF Analistlerine göre SEC, 2023 yılının yaz aylarına kadar spot ETF’lere onay vermeye başlayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!