Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg Analistleri: SEC, 2023 Yazına Kadar Spot Bitcoin (BTC) ETF Onayı Vermeye Başlayabilir

Bloomberg Intelligence analistleri James Seyffart ve Eric Balchunas, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) önerilen bir kural değişikliği ile birlikte 2023 Mayıs ayına kadar spot Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu (ETF) onayı vermeye başlayabileceğini öne sürüyor.

Bloomberg‘in deneyimli ETF analistleri Seyffart ve Balchunas, 24 mart tarihinde yayınladıkları bir notta SEC‘nin ocak ayında önerdiği kripto para borsalarının kendi denetimi altına girmesini sağlayacak şekilde “borsa” tanımını genişletecek olan kural değişikliğinin onaylanması halinde düzenleyici kurumun 2023 yazına kadar spot Bitcoin ETF onayı verebileceğini söyledi.

Notta, “Borsa tanımını genişletmek, kripto para platformlarının SEC’nin düzenleyici çerçevesi altına girmesini sağlayarak kurumun spot ETF’lere yönelik birincil itirazını ortadan kaldırabilir” ifadelerine yer veren ikili, kripto borsaları uyumlu hale geldiğindi SEC’nin spot Bitcoin ETF’lerini reddetmesinin birincil nedenin artık geçerli olmayacağını ve bunun muhtemelen ETF onaylarının önünü açacağını ekledi.

Analistler, borsaları yeniden tanımlayacak kural değişikliğinin 2022 yılının Kasım ayından 2023 yılının Mayıs ayına kadar tamamlanmasını bekliyor.

Yatırımcıları koruma konusundaki endişelerini öne sürerek şu ana kadar Grayscale, NYDIG, SkyBridge, GlobalX, Valkyrie ve Fidelity dahil olmak üzeri kendisine sunulan tüm spot Bitcoin ETF başvurularını erteleyen ya da reddeden SEC, son olarak WisdomTree Investments (WETF) ve One River Asset Management’ın spot Bitcoin ETF başvuru kararlarını ertelemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!