Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FCA’den Kripto Şirketlerine Uyarı: 31 Mart Son Tarih

Birleşik Krallık Finansal Davranış Otoritesi (FCA), İngiltere’de faaliyet gösteren firmaların 31 Mart’a kadar kurumlarına kayıt olmasını söyledi.

FCA, 24 Mart tarihinde yayınladığı bir rapora göre, kripto şirketleri 31 Mart tarihine kadar FCA’e kayıt olması gerekiyor. Aksi takdirde işletmelerini İngiltere’de kapatmak zorunda kalabilirler.

Bir FCA yetkilisinin CNBC’ye verdiği röportajda, kayıt için başvuran şirketlerin sadece 33 tanesini onayladıklarını ve yapılan başvuruların %80’inin kara para aklamayla mücadele (AML) standartlarını yerine getirmediğini söyledi. Yetkili ayrıca, “Beklenen kriterleri karşılamayan firmalar başvurularını geri çeksin.” dedi ve bütün firmaların karara reddetme haklarının olduğunu belirtti.

FCA, risk değerlendirmesi ve müşteri iletişimi konularında bazı gerekliliklerin olduğundan bahsetti ve “Firmalar kripto varlıkların barındırdığı risklerden sorumlulardır.” dedi.

FCA’den onay olan kripto para borsası Gemini’ye kayıt olunabilmesi için sıkı incelemelerin ve koşulların bulunduğu söyleniyor. 

Revolut ve Copper gibi büyük finans firmalarının henüz onay alamadığı, başvurularının bekleme aşamasında olduğu belirtiliyor. Lisans alınmaması durumunda belirli değişiklere gidileceği konuşuluyor. Ayrıca PayPal ve Coinbase’in onay için başvurmadığı söyleniyor.

Onay alan kripto para borsası Gemini’nin İngiltere Temsilcisi Blair Halliday, “Onay alabilmemiz ülkedeki kripto para piyasası için çok kritik bir olaydı.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!