Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC, WisdomTree ve One River Spot Bitcoin ETF Başvurularının Kararını Erteledi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), fon yöneticileri WisdomTree Investments (WETF) ve One River Asset Management’ın spot Bitcon (BTC) borsa yatırım fonu (ETF) başvurularının kararını erteledi.

18 Mart tarihli belgelere göre SEC, WisdomThree ve One River spot Bitcoin ETF başvurularına ilişkin kararı erteledi. Belgelerde başvuruların ertelenmesinin nedeni olarak, “Komisyon, önerilen kural değişikliğini ve alınan yorumları değerlendirmek için yeterli zamana sahip olmak böylece önerilen kural değişikliği üzerinde harekete geçmek için daha uzun bir süre belirlemenin uygun olduğunu düşünüyor” ifadelerine yer verildi.

One River‘ın başvurusuyla ilgili kararı 3 Nisan‘a, WisdomTree‘nin başvurusunu ise 15 Mayıs‘a kadar erteleyen SEC, daha önce birkaç kez ertelediği WisdomTree‘nin spot Bitcoin ETF başvurusunu aralık ayında reddetmiş ancak fon yöneticisi belgelerde değişiklik yapıp yeniden başvuruda bulunmuştu.

Şimdiye kadar tüm spot bitcoin ETF kararlarını erteleyen ya da reddeden SEC‘in, WisdomTree ve One River‘ın başvurularını ertelemeden önce gerçekleştirdiği son eylemi, geçtiğimiz ay NYDIG ve Global X‘ten gelen spot Bitcoin ETF başvurularını reddetmesiydi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!