Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde Kripto Para Yatırımı Yapmıyor

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Christine Lagarde, katıldığı bir programda kişisel olarak hiç kripto parasının olmadığını açıkladı.

Hollanda’daki bir talk showda konuşan Lagarde, bitcoin dahil olmak üzere hiçbir kripto paranın gerçek bir değerinin olmadığını ve kendisinin de kripto parasının olmadığını söyledi. Lagarde bunun üstüne oğlunun kripto para alıp-sattığını söyledi.

Avrupa Merkez Bankası’nın bilançosu, son dönemlerde izlenen politikalar sonucunda 8 trilyon euroya kadar ulaştı. Bu bilançonun nasıl küçültüleceği ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Lagarde, bunun “zamanla olacağını” söyledi.

Avrupa Birliği tarafından konuyla ilgili yayımlanmış en güncel raporda, euro bölgesindeki enflasyon oranının %7,5 olduğu tahmin edilmişti. Nisan ayı için açıklanan bu oran ondan üç ay önce %5,1; bir sene önce ise %1,6’ydı.

Avrupa Merkez Bankası’nın pandemi ortaya çıktıktan sonra yaptığı varlık alımlarını da değerlendiren Lagarde, böyle bir politika izlenmemiş olsaydı ortaya çok daha kötü sonuçların çıkabileceği mesajını verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!