Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

NFT Summit İstanbul, Dünyanın En Önemli Sanatçılarını Ağırlıyor

Meta Venture Fund tarafından organize edilen NFT Summit İstanbul, 28 – 29 Mayıs’ta İstanbul Lütfi Kırdar’da kapılarını açıyor. En güncel Web 3 teknolojilerinin masaya yatırılacağı NFT Summit İstanbul’da Can Bonomo, Nurgül Yeşilçay, Mercan Dede ve daha bir çok isim, geliştirdiği NFT sanat projelerini anlatacak. Türkiye’de ve dünyada ses  getiren sanatçıların etkinliğe özel hazırladığı NFT  koleksiyonları, teknoloji ve sanat tutkunlarına unutulmaz anlar yaşatacak.

WEB 3 altyapılarına ve projelerine, NFT, metaverse, token, dApp ve blockchain projelerine ve şirketlerine yatırım yaparak, sektörde bir kuluçka merkezi görevini yürüten Meta Venture Fund tarafından düzenlenen Türkiye’nin ve bölgenin kapsamlı ilk ve en büyük etkinliği NFT Summit İstanbul 2022, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda 28 – 29 Mayıs’ta kapılarını açıyor. Dünyanın en güncel Web 3 teknolojilerinin masaya yatırılacağı etkinlikte, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen NFT sanatçıları bir sergi ile ağırlanıyor. Refik Anadol’un eserlerinden oluşan Murat Ünsal’ın koleksiyonunun yanı sıra Orkan Mammadov, Süleyman Yılmaz, Hakan Yılmaz, Ecem Dilan Köse, Soundwalk Collective, Nicolas Daniel, Mehmet Ünal, Tilde Studio, Balkan Kırışman, Mehmet Said Kaplan, Çağatay Güçlü ve Han gibi sanatçıların çalışmaları etkinliğin sergi bölümünde sanat severlerin beğenisine sunuluyor.

Sanatla iç içe ve dolu dolu geçmesi planlanan NFT Summit Istanbul 2022’ye Türkiye’de NFT sanatına katkı sunan ve sanat dünyasındaki dönüşüme liderlik eden Yeşer Sarıyıldız, Ender Diril, Gizem Renklidağ, Rızacan Kumaş ve trashhand gibi isimlerin yanı sıra, Can Bonomo, Nurgül Yeşilçay ve Mercan Dede de konuşmacı olarak katılacak. Sanat ve sanatın teknolojiyle beraber geçirdiği dönüşümün konuşulacağı etkinlik, sanatçıların geliştirdikleri NFT projelerinin masaya yatırmasını ve birçok farklı bakış açısının bir araya gelerek etkileşime girmesini sağlayacak.  Ayrıca, farklı sanatçıların kürasyonunda bulunan eserler de etkinlikte katılımcılarla buluşacak.

Murat Ünsal’ın Refik Anadol koleksiyonu NFT Summit İstanbul’da

Eserlerinde bilgi işlemin insanlığa dayattığı zorluklar ve olasılıklarla yapay zekâ çağında insan olmanın ne anlama geldiğine odaklanan Refik Anadol’un, Murat Ünsal’ın sahip olduğu koleksiyonu NFT Summit İstanbul’da görücüye çıkacak. Ayrıca, yenilikçi sanat yapım yöntemleriyle doğu kültürünün temsiline odaklanan yeni medya sanatçısı ve tasarımcısı Orkhan Mammadov da tarihi ve kültürel kodları sanal gerçeklik ile bütünleştirdiği Singularity koleksiyonunu ziyaretçilerine sunacak.

İnsanlar ve robotlar arasında ihtiraslı bir aşkın olasılıklarını keşfetmeye hazır mısınız?

DECOL ve Soundwalk Collective’in birlikte hazırladığı Lovotic koleksiyonu Stephan Crasneanscki tarafından yazıldı ve tasarlandı. Aktris ve şarkı/söz yazarı Charlotte Gainsbourg ile besteledikleri görsel-işitsel formdaki konsept albüm, katılımcıları insanlar ve robotlar arasındaki aşkın olasılıklarını keşfetmeye davet ediyor. Sergilenen koleksiyonda dürtüler, fikirler ve ihtiyaçlar sorgulanırken seks, samimiyet ve arzunun insan ve yapay zekâ arasında nasıl bir etkileşim yaratabileceğine dair gelecek imgesi ortaya konuyor.

Kesinlik arayışında mekân algısı ortadan kalkıyor

Ritim ve müziğin renk ve hareketlerle temsil edilebildiği dijital bir müzik kutusuna dönüştüren Algo Beats performanslarıyla Han ve Nicolas Daniel, müzik tutkunlarına unutulmaz anlar vaat ediyor.

Müzik ve ses tasarımı yaptığı projelerle Red Dot Design Award, The International Design Awards, Codawards gibi uluslararası ödüllere layık görülen Mehmet Ünal da sunduğu Hypersync deneyimiyle ziyaretçilerini bekliyor. NFT Summit Istanbul’da sergilenecek Hypersync isimli koleksiyonuyla bizi ışık ve gölgeden mahrum bırakan bir deneyim sunarken ziyaretçileri senkronize şekilde değişen bir gösteriye dahil etmeye hazırlanıyor.

Farklı formatta eserler bir arada

2015 yılında birçok bestekâr, ses tasarımcısı, ses mühendisi ve programcı tarafından kurulan Tilde Studios; müzik odaklı yeni bir etkileşim çağı yaratmak ve Web 3’de üretim yapanlara katkıda bulunmak için çıktığı yolda, hazırladığı Meta Instruments koleksiyonuyla NFT Summit İstanbul 2022’de yer alacak.

Teknolojiyle sanatı bir araya getiren NFT sanatçılarından Ecem Dilan Köse ve Ahmet Said Kaplan üretimsel parçalardan (generative pieces) oluşan koleksiyonuyla; Çağatay Güçlü ve Balkan Karışman ise format olarak etkileşimsel parçalardan (interactive pieces) oluşan koleksiyonuyla 28-29 Mayıs’ta ziyaretçilerin karşısına çıkacak.

NFT Summit İstanbul’da ilkler ve zirveye özel koleksiyon

Web3 dünyasının Türkiye’de gelişimine büyük katkılar sağlayacak NFT Summit İstanbul, gelecek vadeden 15 sanatçı, müzisyen ve fotoğrafçıdan oluşan sürpriz koleksiyonunu da eş zamanlı olarak tanıtacak. Sergi, AR olarak yerinde izlenebilecek ve katılımcıların sanatçılarla tanışmasını sağlayacak. Bu sergi kapsamında, Ukraynalı sanatçı Vera DG hem kendi VR heykellerini hem de diğer Ukraynalı sanatçıların kuratörlüğünü yapacak.  Usta karikatürist Hakan Karataş, ressam Tahir Berk Yılmaz yeni eserlerini ilk defa NFT Summit İstanbul’da sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Ayrıca NFT Summit İstanbul katılımcıları, San Francisco’dan VR sinema direktörü Carol Liu ile kısa metraj film izleyip, Madrid’den genç şarkıcı İpek’in en yeni şarkısını yine ilk defa bu etkinlikte dinleyecekler.

Detaylı bilgi için: https://www.nftsummit.ist/

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!