Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Move to Earn Uygulaması StepN Çin’den Çekiliyor: GMT fiyatında yüzde 40 düşüş

Oynadıkça kazan (play to earn) oyunlarının ardından popülerleşen hareket ettikçe kazan (move to earn) oyunlarından StepN (GMT), Çin’deki kullanıcılara uygulama kullanımını kapatacağını açıkladı.

2 milyondan fazla indirmesi bulunan ve hareket ettikçe kazandıran oyun uygulaması StepN resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada 15 Temmuz 2022‘de Çin’deki kullanıcıların erişimine izin vermeyeceklerini açıkladı.

Yapacakları envanter analizi sonrasında Çin üzerinden erişim sağlamaya çalışan kullanıcıların tespit edildikten sonra uygulamayı kullanmalarına izin verilmeyecek. GPS desteği, Çin bölgesinden erişim sağlayan kullanıcılar için belirtilen tarihten sonra sağlanmayacak.

Süreç boyunca StepN yapılan açıklamanın dışında daha fazla detay paylaşımı yapılacağını ve ilgili bölgede bulunan kullanıcıların mevcut varlıklarını bu gelişmeye göre hareket ettirmelerini önerdi.

Fiyat açıklama sonrasında %40 düşüş yaşadı

StepN fiyatı açıklama sonrasında %40‘lık düşüş yaşayarak 1,3 dolardan 0,85 dolara kadar geriledi. Coinmarketcap verilerine göre 86. sırada bulunan coin, 24 saatte 1.5 milyar dolarlık hacme sahip bulunuyor. Ayrıca 516 milyon dolarlık market hacmine sahip olan StepN, Binance başta olmak üzere, Huobi, Kucoin gibi borsalarda işlem görüyor.

stepn grafiği
STEPN / Tether – 1G

StepN nedir?

STEPN, Social-Fi ve Game-Fi kategorisinde yer alan Web3 ve kendini “yaşam tarzı uygulaması” olarak nitelendiren bir move to earn platformudur. NFT’lerden oluşan, farklı özelliklere sahip ayakkabılar satın alarak StepN dünyasına katılan kullanıcılar, yürüyerek ve koşarak GMT kazanırlar.

Kullanıcılar ellerinde bulunan varlıkları pazaryerinde satabilir, yeni varlıklar satın alabilir. Ayrıca yürüdükçe kazandıkları GMT’ler ile mevcut varlıklarını yükseltebilirler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!