Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Kurucusunun Sorgulanmak İçin ABD’ye Getirilmesi Gündemde

ABD ve Bahamalar yetkililerinin iflas eden kripto para borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’ın (SBF) sorgulanması için ABD’ye getirilmesini değerlendirdikleri iddia ediliyor. 

Bloomberg 15 Kasım tarihli raporunda göre konuya yakın 3 kaynak, ABD ve Bahamalar yetkililerinin SBF’yi sorgulamak üzere ABD’ye getirme senaryoları üzerinde değerlendirme yaptığını söyledi. SBF yakın zamanda Bahamalar yetkilileri ile temasta bulunduğunu belirtmişti.

Bahamalar yetkililerinin FTX’e açtığı soruşturma sonrasında 12 Kasım tarihinde SBF, yetkililer ile görüştü. İflas sonrasında ABD ve Bahamalar yetkilileri arasında SBF’nin sorgulanmak üzere ABD’ye getirilmesi senaryosunun değerlendirildiği konuşuldu. Ancak taraflar konu hakkında resmi bir açıklamada bulunmadı.

Kurucu sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada hacimlerdeki kaldıraç etkisinin faaliyetlerde bozulmaya sebep olduğunu ancak likit olmasa da şirketin yükümlülüklerini karşılayabilecek kadar varlığa sahip olduğunu belirtti. Ayrıca müşterilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkililer ve ekiplerle çalışmalarına devam ettiğini de öne sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!