Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Kurucusunun Gizemli Tweetleri Netliğe Kavuştu: Ne Açıkladı

İflasını açıklayan kripto para borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried (SBF), gizemli paylaşımlarının ardından açıklamalarda bulundu. Kurucu, şirket varlıklarının yükümlülüklerini karşılayabileceği iddialarını yineledi.

Bankman-Fried resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı gizemli paylaşımlar netliğe kavuştu. Kurucu, 14 Kasım tarihinde başladığı ve 15 Kasım’a kadar devam ettirdiği tekil harflerden oluşan gönderilerden sonra 16 Kasım tarihinde yaptığı açıklamalarda, şirketin varlıkları ve yükümlülükleri üzerine argümanlarını tekrar yineledi.

Kurucu paylaşımlarında, müşterilerinin birinci önceliği olduğunu ve düzenleyicilerle görüştüğünü belirtti. Bundan birkaç hafta öncesine kadar FTX’in günlük 10 milyar doların üzerinde hacim gerçekleştirdiğini söyleyen SBF, sorunun piyasadaki fazla kaldıraçtan kaynaklandığını ve ani çıkış hareketlerinin likiditeyi tükettiğini ifade etti.

SBF, nihayetinde bilançoda 8 milyar dolar açık bulunduğunu bunun yarı likit varlıkların 5,5 milyar dolar değerinde, likit olmayan varlıkların ise 3,5 milyar dolar değerinde olduğunu öne sürdü. Ancak 9 milyar dolar değerinde likit olmayan varlığın, 9 milyar değerinde likit varlığa eşit olmadığını kabul etti. Ayrıca bundan yaklaşık 1 ay önce bilançonun 10 milyar dolar artıda olduğuna dikkat çekti.

SBF iflas sonrasında gizemli paylaşımlarda bulunmuş bunun üzerinde birçok kişi, tarafından yeni spekülasyon ortaya atmıştı. Bunlardan biri sosyal medyada geçmişe dair kanıt niteliğindeki paylaşımlarını silerken algoritmaları manipüle etmek için bu paylaşımlar yaptığıydı ancak başka bir kullanıcı tarafından bu iddia çürütülmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!