Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Çöküşünün Artçıları: BlockFi Olası Bir İflasa Hazırlanıyor

FTX iflasının ardından şirkete maruz kaldığı için para çekme işlemlerini geçici olarak durduran kripto lending ve staking platformu BlockFi, olası bir iflas başvurusuna hazırlanıyor. 

Wall Street Journal’ın (WSJ) 15 Kasım tarihli haberine göre BlockFi, müşteri mevduatlarının çekimlerini durdurduktan sonra olası bir iflas başvurusunda bulunmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde platform, seçenekleri değerlendirmek için yeterli likiditeye sahip olduğunu açıklamıştı.

Konuya yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre BlockFi, olası bir Bölüm 11 başvurusu için hazırlanırken bazı çalışanlarını da işten çıkarmayı planlıyor. BlockFi, 14 Kasım tarihinde yayınladığı bir açıklamada, şirketin varlıklarının büyük bir çoğunluğunun FTX’te saklandığı iddialarını yalanlamış ancak şirketin büyük ölçüde FTX’e maruz kaldığını kabul etmişti.

Geçtiğimiz günlerde Endonezya’da bir konferansta FTX’in iflası hakkında görüş bildiren Binance CEO’su Changpeng Zhao, FTX’in iflasının etkilerinin aşama aşama hissedileceğini ve özellikle FTX ile yakın ticari ilişkiler içerisinde bulunan şirketlerin bu durumdan negatif etkileneceğini belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!