Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’den NFT’lere Baskı Mı Geliyor? Bitcoin ve Kripto Paralar ile Benzer Dedi, Uyardı!

Çin regülatörleri, ülkede yeniden popülerleşen NFT’lerin yasak olan kripto paralarla benzer özelliklere sahip olduğunu söyledi.

Çin Yüksek Halk Savcılığı 15 Mayıs tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı raporda, NFT’lerin yatırımcılar tarafındaki yüksek popülaritesine rağmen çeşitli güvenlik açıkları ve dolandırıcılık potansiyelleri açısından kripto paralarla benzer niteliklere sahip olduğunu öne sürdü.

Savcılık NFT’lerin detaylı bir risk araştırması ve değerlendirmeden geçirilmesini tavsiye ederken yaptırımların doğru bir şekilde uygulanması ve düzenlenmesi gerektiğine de dikkat çekti.

Raporda NFT’nin mülkiyet hakları konusunda çeşitli şüpheler barındırdığına değinen savcılık, NFT hak sahiplerinin varlıkları üzerinde gerçek anlamda hak talep edemediklerini, yalnızca NFT’yi satın aldıkları blokchain üzerindeki kullanımını kısıtlayabildiklerini öne sürerek bu sınırlamanın kullanıcılara dezavantaj sağladığını belirtti.

Öte yandan savcılık, diğer tüm tehditlerin yanı sıra airdrop, sınırlı satış ve sürpriz ögeler gibi pazarlama faaliyetlerinin fiyat enflasyonuna neden olduğunu öne sürdü. Bu noktada, bazı ürünlerin yüksek fiyatlarının arkasında estetik zarafetten yoksunluğuna ve adil fiyat mekanizmasının olmamasına değinildi.

Nihayetinde gerçek inovasyonun sahtesinden ayrılması gerektiğine dikkat çeken savcılık, tedbirli olunduğu takdirde NFT teknolojisinin faydalı olduğunun altını çizdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!