Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para ve ICO Sektörlerini Basitleştirmek İsteyen Proje: Befund

Günümüzde pek çok kişi Blockchain teknolojisinden faydalanan yeni projelere dahil olmak ve bu projelerin ICO’larına katılmak istiyor ancak ICO sektörünün hala epey tehlikeli olduğu gerçeğini de akılda tutmak gerekiyor. Refund adlı bir hizmet platformu ise sektörün mevcut durumunu değiştirmeyi hedefliyor. Bu merkezsiz fon platformu potansiyel kripto para yatırımcılarının uzmanların görüşlerinden, tecrübelerinden ve yeteneklerinden faydalanmalarını sağlıyor. Befund adlı şirket 16 Mayıs 2018’de kamuya açık bir satım gerçekleştirecek.

Tıpkı diğer yeni piyasalar gibi kripto para piyasası da büyüme yolunda belli başlı sıkıntılarla karşılıyor. Özellikle son zamanlarda ICO’lar üzerinden yapılan dolandırıcılıklarla sıkça karşılaşıyoruz. Hatta bazen niyeti kötü olmayan şirketler bile ICO sürecinde insanları hayal kırıklığına uğratabiliyorlar çünkü aslında henüz hazır değilken bir ICO başlatmaya çalışıyorlar.

Kolay yoldan, hızlıca zengin olmayı amaçlayan pek çok yatırımcı da maalesef bu dolandırıcılıkların farkına varamıyor ve kurban haline geliyor. Singapur merkezli Befund adlı şirketin çözmek istediği şey de tam olarak bu ve şirket bu sorunu uzmanların görüşlerini, yorumlarını ve tecrübelerini insanlara aktararak çözmeyi hedefliyor.

Şirketin amaçlarından biri kendi kripto tokenını oluşturmak isteyen fon yöneticilerine SaaS araçlarının (kripto para cüzdanı da dahil) bulunduğu platformlar, yatırım yönetim araçları gibi hizmetler sunmak. Şirketin uzun vadeli planlarından biri ise Blockchain tabanlı bir finansal sistem oluşturmak ve bu sistemin finans sektörünün geneline hitap etmesini sağlamak. Befund platformunu kullanan yatırımcılar sektörün uzmanlarından kripto para üzerinden ne gibi planlamalar yapabileceklerine dair tavsiyeler alabilecekler.

Befund’ın denizaşırı işlerinden sorumlu olan Khalil Lin, Refund projesinin nihai amacının finans sektörüne köklü değişiklikler getirmek olduğunu söylüyor. Lin:

“Blockchain teknolojisinin küresel fonlar ve uluslararası yatırımcılar arasında daha sıkı bir güven oluşturma ve coğrafi sınırları tamamen ortadan kaldırma gibi bir potansiyeli var. Sektör büyümeye devam ettikçe daha fazla token sahibi kripto para yönetiminden anlayan profesyonellere ihtiyaç duymaya başlayacak. Refund da bu konuya bağıl çözümler ve hizmetler sunan bir araç takımı oluşturarak tüm bu süreci kolaylaştırıyor”.

Şirketin halka açık Blockchain’i kısaca BFDChain diye biliniyor ve bu blockchainde BFDT tokenı kullanılıyor olacak. Öğrenme modülleri ve akıllı sözleşme şablonları gibi hizmetlere bu token aracılığıyla erişilebilecek. En fazla iki milyon adet BFDT üretiliyor olacak ve üretilen tokenların yüzde 9’u stratejik sponsorlara, yüzde 25’i KYC prosedürlerinden geçmeyi başarmış ve whitelist’te adı bulunan yatırımcılara, yüzde 20’si ise Befund ekibine dağıtılacak. Toplamda 800 milyon adet BFDT satışta kullanılıyor olacak.

Befund hakkında daha fazla bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz: Befund

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment