Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huawei’den Büyük Adım: Bitcoin Cüzdan Uygulamasını Cep Telefonlarına Ekleniyor

Bloomberg’in 10 Mayıs tarihli haberine göre, Çin menşeli çok uluslu iletişim teknolojisi şirketi Huawei Technologies Co, cep telefonu kullanıcılarının Cuma gününden itibaren yeni Huawei cihazlarına Bitcoin cüzdanları indirebileceklerini duyurdu.

Huawei BTC.com’un cüzdanlarını kendi AppGallery uygulama mağazasında piyasaya sürüyor. BTC.com iş ilişkileri başkan yardımcısı Alejandro de la Torre’ye göre de bu uygulamalar yeni satın alınan Huawei telefonlarında önceden yüklü olarak müşteriye ulaşacak. Söylenenlere göre bu Huawei cihazlarında sunulan ilk kripto para uygulaması olacak.

 Çin hükumeti Android’in Google Play Mağazasının tümünü ve Apple’ın App Store’unun da bir kısmını engellediği için Çin içerisinde BTC.com gibi uygulamalara erişim kısıtlı. Çinli yetkililer kripto para borsalarını kapatıp ilk dijital para arzlarını yasaklarken bazı insanlar hala kripto para sahibi olabiliyor. De la Torre, Bloomberg’e şu açıklamalarda bulundu:

”Bu gelişme Çin marketine giriş yapabilmek için iyi bir fırsat. Uygulama kullanılarak yapılacak olan nakitsiz ödemeler geleneksel bankacılık sisteminin eksikliğini duyduğu çok büyük bir olay bu sebeple kripto para ödemelerinin bu iş koluna girmesi iyi bir yöntem.”

Mart ayında Huawei’nin blockchain üzerindeki merkeziyetsiz uygulamaları destekleyecek bir akıllı telefon geliştirmeyi planladığı söylentileri yayılmıştı. Geçen sene Huawei %20.4’lük piyasa hakimiyetini elinde tuttuğu Çin’e 90.9 milyon öğe göndermişti. Huawei’nin küresel piyasa hacmi 2018’in ilk çeyreğinde %11.8 civarındaydı. Huawei’nin mobil servisleri bölümünde başkan yardımcısı olan Jaime Gonzalo açıklamasında şunları dile getirdi:

”Lider konumunda olduğumuz Çin piyasasında başlattığımız bu mobil ödeme hareketinden başlayarak yakın gelecekte bütün dünyada yüksek oranda kripto para kabulü ve bu konuda büyüme bekliyoruz.”

Geçen ay Huawei, akıllı kontrat gelişimine odaklı ”yüksek performansa, yüksek kullanılırlığa ve yüksek güvenliğe sahip, kurumlar ve geliştiriciler için yapılmış, bir blockchain teknoloji platform servisi” olan Blockchain-as-a-Service (Baas) platformunu duyurmuştu.

Bu sırada ise Çin 2019 yılının sonuna doğru ülke genelinde geçerli olacak bir blockchain düzenleme taslağı oluşturmayı düşünüyor. Projeye adanmış bir grubun çoktan çalışmalarına başladığı belirtilmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment