Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huawei Yeni Bir Blockchain Uygulama Platformu Duyurdu

Çin telekomünikasyon devi Huawei geçtiğimiz Salı günü Shenzhen’de bir konferansta geliştirmekte olduğu Hyperledger’ın desteklemekte olduğu Blockchain teknolojisini duyurdu.

Huawei ile Hyperledger ortak projesi olarak duyurulan Calliper’den bir ay sonra Hizmet Sektöründe Blockchain (Blockchain-as-a-Service [BaaS]) uygulaması ortaya çıkmıştı. Bu proje basit bir şekilde “Blockchain hizmeti” olarak adlandırılacak.

Hyperledger, Linux tarafından 2015 yılında geliştirilmiş olan açık kaynak kodlu bir Blockchain işletmesi olmakta. Kuruluşundan bu yana yüzlerce büyük şirket ile sponsorluk anlaşmaları, ortaklıklar ve çeşitli entegrasyonlar gerçekleştirmiş bulunmakta.

Huawei’nin Blockchain hizmeti çoğunlukla smart contract’ların geliştirilmesine odaklanmakta. Ayrıca bu servis işletmeler ve geliştiricileri için yüksek performanslı, yüksek erişilebilirliğe sahip ve yüksek güvenlikli bir Blockchain teknolojisi platformu olarak tanımlanmakta. Resmi açıklamasında ise şirketlerin ve geliştiricilerin bu teknolojiyi Huawei bulut servisi sayesinde az masraflı bir şekilde projeler yaratarak bunları işleme koyabileceklerini belirtmekte.

Huawei, Blockchain alanında Çinli rakipleri Tencent ve JD.com gibi şirketler ile içinde olduğu rekabette ilk sıralarda olmak için elinden geleni yapmakta.

Huawei, Caliper projesinin Mayıs 2017‘de hayata geçmesinden sonra geçtiğimiz yıl Ekim ayından beri birlikte çalışmakta olduğu Hyperledger şirketi ile de büyük bir sponsorluk anlaşması içerisinde.

Çinli internet devlerinden Baidu ise geçtiğimiz yıl Ekim ayında Hyperledger’a katılmıştı. İçinde bulunduğumuz ayın başlarında ise blockchain ile çalışan görüntü hakları platformunu başlattığını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment