Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amerikalı Blockchain Şirketi SEC Tarafından Mahkemeye Çağrıldı

Geçtiğimiz yıl özellikle çıkarmış olduğu kripto para hizmetleri ile adından oldukça söz ettiren Nasdaq’a kayıtlı Riot Blockchain şirketine, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından mahkeme celbi gönderildi.

Bu bilgi geçtiğimiz 17 Nisan günü Riot Blockchain’in yıllık raporunda ortaya çıktı. Şirket raporunda SEC’in, şirkete ait bazı bilgileri talep ettiğini belirtmekte. Ayrıca raporda:

“Şirketin yayımlamış olduğu kamuya açık belgelerin incelenmesi sırasında Menkul kıymetler ve borsa komisyonu şirketimizin bazı bilgilerini daha detaylı inceleme talebinde bulundu. Bunların arasında varlık sınıflandırmaları ve yatırım şirketi varlıkları hakkında bilgiler bulunmakta. Bu süreçte şirketimiz, SEC ile tam bir iş birliği içerisinde olacaktır.”

Şirketin böyle ABD’nin menkul kıymetler düzenleyici tarafından böyle bir inceleme altına alınması pek de şaşırtıcı olmamakta. Çünkü geçtiğimiz Ocak ayın SEC yaptığı duyuruda geçtiğimiz aylarda özellikle yatırımcıların artan ilgisine bağlı olarak da Blockchain’e yönelik girişimlerde bulunan şirketleri ince eleyip sık dokuyacağını belirtmişti.

SEC’in Başkanı Jay Clayton ise konu hakkında:

“SEC, son zamanlarda halka açık şirket profilinden iş modellerini değiştirerek dağıtılmış defter teknolojisine yönelen şirketleri yakın bir inceleme almış bulunmakta. Bu sayede şirketlerin gerekli menkul kıymetler yasalarını yerine getirip getirmediğini görmüş olacağız.”

Riot Blockchain‘in borsa fiyatı ise geçtiğimiz Aralık ayında tavan yaparak hisse başı 40 doları aşarken geçtiğimiz salı günü itibariyle 7,30 dolardan işlem görmekte. Şirket aynı zamanda fiyatlardaki bu yükselişten hemen önce yatırımcıların açtığı birkaç dava ile de başı derde girmişti.

Mahkeme celbinden önceki haftada Riot Blockchain şirketi kendi vadeli işlem aracılığı şirketi kuracağını 31 Mart tarihinde duyurmuştu. Ayrıca açıklamada ABD’de kripto para ve vadeli işlem borsaları açacağını da belirtmişti.

Raporda ayrıca Riot Blockchain’in geçtiğimiz Ocak ayında yıllık toplantısını gerçekleştirememesinden dolayı Nasdaq’dan olası bir ihracının gündeme gelmesinin ardında yatan bazı yeni detaylara da değinildi. Şirket raporunda:

“Nasdaq’a üyeliğimizin devam etmesi için Nasdaq tarafından onaylanmış ve bize gönderilmiş olan bazı gereklilikleri yerine getirmeliyiz. Birçok aşaması olan bu gerekliliklerden biri de 2017 yılı hissedarlar toplantımızı en geç 15 Mayıs 2018 tarihine kadar gerçekleştirmek olmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment