Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

En Büyük Kripto Para Borsası OKEx’in CEO’su İstifa Etti

Dünya’nın en popüler borsalaından olan OKEx’in CEO’su Chris Lee, görevinden ayrıldı.

Daha önceden OKCoin adını taşıyan OKEx şu anda Dünya’nın en fazla ticaret hacmine sahip kripto para borsası durumunda. Bu pozisyon genelde bir Binance’e bir OKEx’e geçiyor ve çoğunlukla Binance önde oluyor ancak şu anda 24 saatlik bazda 2 milyar dolardan fazla ticaret hacmine sahip olan OKEx lider durumda.

Ama yine de belirtmek gerekiyor ki OKEx’in ticaret hacimleri bazı tartışmalara yol açıyor. Bundan yaklaşık iki hafta önce OKEx üzerindeki Bitcoin fiyatı, diğer borsalara kıyasla 2 bin dolar daha aşağıdaydı ve bu da insanların olası bir piyasa manipülasyonu hakkında endişelenmelerine yol açtı. OKEx bu endişeler sonucu ortaya çıkmış bazı iddiaları yalanladı ve Bitcoin fiyatını dengelemek için vadeli işlem sözleşmelerini geçici süreliğine askıya aldı.

Bu yılın Mart ayında kripto para sektöründen bir isim OKEx üzerindeki ticaret hacimlerinin büyük bir kısmının ‘yapay’ olduğunu söylemiş ve insanlara bazı örnekler sunmuştu.

OKEx’in CEO’su olan Chris Lee ise Bloomberg’e gönderdiği bir e-posta ile istifasını duyurdu. Lee görünüşe göre “yeni bir hayata başlama” amacıyla görevinden ayrıldı. OKEx’te çalışmanın bir onur olduğunu ve ailesiyle biraz zaman geçirdikten sonra Blockchain sektörüne geri dönüş yapacağını belirten Lee, istifası için başka bir sebep göstermedi.

Hong Kong merkezli olan kripto para borsası OKEx, Chris Lee’nin boşalttığı koltuğa kimin geçeceği hakkında henüz bir açıklama yapmış değil.

OKEx de tıpkı Binance gibi yakın zamanda Malta’da ofis açacağını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment