Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OKEx, Malta’ya Bir Ofis Açacak

Binance’in ülkeye taşınmasının ardından bir Blockchain adası olarak anılmak istediğini her fırsatta dile getiren Malta, şimdi de bir diğer büyük kripto para borsasını ağırlamaya hazırlanıyor.

Binance’in ardından şimdi de bir başka büyük kripto para borsası OKEx’i ağırlamaya hazırlanan Malta’ya ofis açma kararı ile ilgili OKEx’ten yapılan açıklamada ”OKEx’in daha fazla büyüyüp gelişmesi için Malta’yı seçtik.” denildi.

Dünyanın en büyük işlem hacmine sahip kripto para borsaları arasında gösterilen OKEx’te günlük ortalama işlem hacmi yaklaşık 1 milyar dolar. Aslen Çin merkezli olan kripto para borsası, son dönemde uluslar arası bir açılım politikası seyrederken, OKEx’in aynı zamanda Brezilya ve Hong Kong’ta da ofisleri bulunuyor. Malta’nın Avrupa’da ilk ofis açılacak ülke olmasının altında yatan ana sebebin ise, kripto para ve Blockchain teknolojisine ülkedeki olumlu bakış olduğu ifade ediliyor.

Konuyla ilgili konuşan Dijital Ekonomi, Maliye ve İnovasyondan sorumlu hükümet biriminin bakanı Silvio Schembri, ülkece Blockchain konusuna çok olumlu yaklaştıklarını ve nihai hedeflerinin Malta’yı bir Blockchain adası yapmak olduğunu açıkça ifade etmişti.

Malta, son olarak diğer 21 Avrupa ülkesi ile ortaklaşa bir anlaşmaya vararak Avrupa Blockchain İşbirliği protokolüne imza atmıştı.

Malta hükümetinin kripto paralar ve Blockchain teknolojisine karşı takındığı olumlu tavrın ilk ve belki de en büyük meyvesi, dünyaca ünlü kripto para borsası Binance’in merkezini Malta’ya taşıma kararı olmuştu. Japonya hükümeti ile yaşadığı sorunların ardından yeni bir yer arayışına giren Binance yönetimi, çareyi küçük Akdeniz adası Malta’da bulurken, Binance CEO’su Zhao Changpeng, hükümetin vizyonunun kararın alınmasında anahtar rol oynadığını belirtmişti.

Binance’a bir de başbakan boyutunda özel bir hoşgeldin mesajı veren Malta’da başbakan Joseph Muscat, bir tweet atarak Binance’e hoşgeldin demişti.

Aynı zamanda tüm bu olumlu gelişmeler ile birlikte Muscat ve yönetiminin daha durmaya niyetinin olmadığı da biliniyor. Ülkeyi gerçek bir Blockchain adasına çevirip bu teknolojinin ekmeğini gerek yatırım alanında gerekse de istihdam noktasında yemek isteyen Malta’nın takındığı bu olumlu tavır diğer büyük kripto para piyasası aktörlerinin de haliyle ilgisini çekti.

Örneğin Malta’da yer almak için çalışmalar yapan yaklaşık 2 milyar doları aşan işlem hacmi ile kripto para piyasasının bilinen koinlerinden olan TRON yönetimi de bu haberleri doğrularken; ayrıca yine ünlü kripto para cüzdanı üreticisi Monaco Card da ülkede ofis açmak için araştırmalara başladıklarını açıklamıştı.

OKEx yönetiminden yapılan açıklamada ise, Malta hükümeti ile detayların görüşüldüğü ve karara bağlandığı belirtildi.

Konuyla ilgili basın mensuplarına demeçler veren son dönemde bir de fiyat manipülasyonu yaptığı iddiaları ile gündeme gelen OKEx’in CEO’su Chris Lee şu ifadeleri kullandı:

”Bizim konu ile ilgili birçok fikrimizi benimseyen ve bizimle aynı değerleri paylaşan  Malta hükümeti ile birlikte çalışacak olmaktan ötürü hayli mutluyuz. Bizim olmazsa olmazlarımızdan biri borsamızdaki müşterilerin korunması ve bunları yaparken kara para aklama ve müşterini tanı gibi prosedürlerin harfiyen yerine getirilmiş olması. Bizce bu, Blockchain sisteminin devamlılığı konusunda hayli önemli şeyler ve Malta hükümeti de bu konular hakkında bizim gibi düşündüğü için şanslıyız.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment