Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Winklevoss Kardeşler, Bir Blockchain Sisteminin Patentini Aldı

Gemini isimli kripto para borsasının sahibi olan Cameron ve Tyler Winklevoss kardeşlerin üzerine olan bir şirket, dijital para transferlerini daha güvenli kılacak bir sistemin patentini aldı.

Sistemin patent başvurusunun Kasım ayında yapıldığı belirtilirken, Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi’nin sisteme geçer not verdiği belirtildi. Patent başvurusunda bu yeni sistemden bulut bilgisayarcılık sistemini kullanarak güvenli para transferi sağlayan bir metod ve program ifadeleri kullanılarak bahsedilirken, patent başvurusunun yaratacıları kısmında Cem Paya, Eric Winer ve Andrew Laucius’un isimleri yer aldı. Winklevoss kardeşlerin ikisinin de ismi, başvuru listesinde geçmedi.

Sistemin hash fonksiyonu ve dijital imzalar gibi bilinen kriptografik teknikleri kullandığı açıklanırken, sistemin ana amacının bulut destekli dijital ürün transferlerini daha güvenli kılmak olduğu belirtildi.

Henüz resmi bir açıklama yapılmasa da, patenti alınan bu yeni ürünün Winklevoss kardeşlerin sahip olduğu Gemini borsasında kullanılması ihtimalinin de bulunduğu belirtildi.

Patent başvurusunda şu ifadelere yer verildi:

”Bu sistem, bilgisayarların güvenlik teknolojisini geliştirecektir. Şimdiye kadar tüm bu bilgisayar sistemleri hep saldırılara karşı dayanıksız olarak bilinmiştir. Bu sebeple de böylesi bir sistemin geliştirilmesi, sektördeki önemli açıklardan birini kapatacaktır.”

Winklevoss kardeşlerin bununla birlikte 4 patenti daha bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment