Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JP Morgan’ın Kripto Para Alan Müşterilere Uyguladığı Sürpriz Ücretler Mahkemelik Oldu

Reuters’ın 11 Nisan’da yayınlanan haberine göre, dünyanın önde gelen finans hizmetleri sağlayıcısı ve ABD’deki en büyük bankacılık kurumlarından biri olan JP Morgan Chase & Co hakkında, kripto-para birimi satın almak için kredi kartı kullanan müşterilerinden kayıt dışı ödemeler aldığı gerekçesiyle dava açıldı.

Salı günü Mannhattan’daki federal bir mahkemede görülen duruşmada, söz konusu banka, “ülke çapında önerilen bir sınıf adına ek ücret almak, nakit avanslarında yüksek faiz oranları ve şikayet eden müşterilere ücret iadesini reddetmek” gerekçesiyle suçlandı.

Davacı Brady Tucker, bankanın Ocak ve Şubat aylarında yaptığı Kripto para işlemleri için 143.30 dolar, faizler için ise 20.61 dolar talep ettiğini, müşteri hizmetleri kanalıyla ücretlere itiraz etmek için girişimde bulunduğunu, ancak bankanın bunu reddettiğini iddia ediyor.

Dava, J.P. Morgan Chase & Co’nun, politika değişikliklerinin müşterilere yazılı olarak sunulmasını gerektiren, Borç Verme Yasası’nı ihlal ettiğini iddia ediyor.

Mahkeme, sunulan şikayete göre, davada [Tucker’ın] ve mağdurların fiili mali zararlarını, ayrıca toplam 1 milyon ABD Doları tutarındaki yasal zararı, ayrıca bu olaydaki masraflarını, avukatlık ücretlerini geri almayı talep etmektedir.

3 Şubat’ta Chase, müşterilerinin kredi kartıyla kripto para satın alma işlemlerini yasaklayan bankaların arasına katıldı.

Daha sonra banka, finans kurumlarının “ödeme işlemenin ve diğer hizmetlerin kripto paralar gibi teknolojiler tarafından kesintiye uğraması riskiyle karşı karşıya olabileceğini” belirtti.

J.P. Morgan Chase & Co’nun bir temsilcisi, müşterilerin kripto para satın almak için Chase banka kartlarını kullanmaya devam edebileceğini belirterek, yasal talep hakkında yorum yapmayı reddetti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment